Sari la conținut

[ Știri Lume ] - Israel se pregătește să folosească o armă secretă împotriva Hamas. Ce sunt "bombele-burete"


dobre.ak47

Postări Recomandate

Israel se pregătește să folosească o armă secretă împotriva Hamas. Ce sunt "bombele-burete"

62397108.jpg

 

  1. Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au testat bombele chimice, care nu conţin explozibili, dar sunt folosite pentru a bloca ieşirile sau intrările în tuneluri pe unde pot scăpa militanţii. Ele creează o explozie bruscă de spumă, care se extinde rapid şi apoi se întăreşte, arată The Telegraph.
  2. Armata nu a comentat în legătură cu informaţiile despre aceste arme, dar soldaţii săi au fost văzuţi desfăşurând aceste dispozitive în timpul unor exerciţii îin 2021. Armata a simulat atunci un sistem de tuneluri la baza militară Tze'Elim, în apropiere de graniţa cu Gaza.
  3. Este probabil ca trupele israeliene să se confrunte cu lupte sângeroase prin tunelurile cunoscute sub numele de "metroul din Gaza" atunci când îşi vor lansa aşteptata invazie terestră. Se crede că reţeaua de tuneluri Hamas are o lungime de sute de kilometri şi este plină de capcane. Este locul în care Hamas ţine mulţi dintre cei peste 220 de ostatici israelieni şi străini şi unde liderii Hamas speră să supravieţuiască războiului care se apropie.
  4. POTENŢIALE COMPLICAŢII: BOMBA-BURETE POATE CAUZA ORBIREA
  5. "Bomba burete" i-ar feri pe soldaţi să cadă într-o ambuscadă pe măsură ce avansează în reţea, închizând breşe prin care Hamas ar putea ataca.
  6. Conţinute într-un recipient de plastic, dispozitivele specializate au o barieră metalică ce separă două lichide. Odată ce această barieră este trasă, compuşii se amestecă în timp ce soldatul poziţionează "bomba" sau o aruncă mai departe.
  7. Cu toate acestea, există potenţiale complicaţii în cazul arsenalului subteran. "Bomba-burete" - din punct de vedere tehnic, o emulsie lichidă - este periculoasă când se lucrează cu ea, iar unii soldaţi israelieni şi-au pierdut vederea din cauza manipulării greşite a amestecului.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate