Sari la conținut

[ Știri Lume ] - Moscova și-a testat capacitățile nucleare, printre care și o rachetă tip Yars capabilă să transporte 10 focoase nucleare


dobre.ak47

Postări Recomandate

Moscova și-a testat capacitățile nucleare, într-un exercițiu militar în care scenariul de bază a fost un răspuns atomic în cazul unui atac asupra Federației Ruse.

  1. Operațiunile au fost supravegheate de președintele Vladimir Puţin. Deloc întâmplător au avut loc în aceeași zi în care, camera superioară a Dumei de Stat a decis să retragă Rusia dintr-un tratat internațional care interzicea testele nucleare.
  2. Sub privirile președintelui Puţin, care asistă de la distanță, ministrul rus al Apărării a coordonat exercițiul nuclear în cadrul căruia a fost testat gradul de reacție al Rusiei, în cazul unei agresiuni nucleare.
  3. Sergei Shoigu, Ministrul Apărării din Rusia: ”Tovarășe comandant suprem, au loc exerciții pentru a verifica forțele armate ale Federației Ruse, în timpul cărora vă fi exersată o lovitură nucleară masivă cu ajutorul forțelor strategice ofensive, ca răspuns la un atac nuclear al inamicului”.
  4. Moscova a pus în alertă așa-numita Triadă atomică a Rusiei, formată din rachete balistice intercontinentale, submarine nucleare și bombardiere strategice.
  5. Valery Gerasimov, Șeful Statului Major al Armatei Ruse: ”Exercițiul implică un grup mobil de rachete strategice Yars, un submarin nuclear cu rachete balistice al Flotei de Nord din Tula și două bombardiere strategice cu rază lungă Tu-95MS”.
  6. Printre armele nucleare testate de ruși s-a numărat și o rachetă balistică intercontinentală tip Yars. Cu o rază de acțiune de 12.000 de kilometri și până la 10 focoase independente cu o putere de până la 300 de kilotone fiecare, este una dintre cele mai moderne arme din arsenalul nuclear rusesc.
  7. Exercițiul nuclear a avut loc în timp ce camera superioară a parlamentului rus a revocat ratificarea unui tratat internațional care interzicea testele nucleare. Reprezentanții Dumei de Stat susțin că au vrut să se pună pe picior de egalitate cu americanii, care au semnat, dar nu au ratificat documentul în Congres.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate