Sari la conținut

[Știri IT] - WhatsApp va permite trimiterea de mesaje audio care dispar după ce sunt ascultate.


seven7sin

Postări Recomandate

Amintind de filmele cu spioni, WhatsApp testează opțiunea pentru trimiterea de mesaje audio care se „autodistrug” după ce sunt ascultate, asigurând că nimeni nu-ți va da de urma discuțiilor confidențiale purtate pe platformă.

Departe de a fi o inovație, opțiunea self-destructing audio vine ca o extensie pentru suportul dissapearing messages, care oferă deja posibilitatea trimiterii de mesaje text ce expiră după un anume interval de timp.

În cazul de față, mesajele audio trimise bifând opțiunea View Once pot fi ascultate o singură dată, la fel ca și cum ai discuta față în față cu persoana respectivă. Merită amintit că funcționalitatea View Once a debutat în anul 2021, acoperind schimburile de poze și clipuri video. Tot atunci WhatsApp a blocat obținerea capturilor de ecran și folosirea aplicațiilor terțe pentru înregistrarea ecranului, informând persoana aflată la celălalt capăt la detectarea acestora. În mod similar, este de așteptat ca descărcarea sau re-înregistrarea mostrelor audio primite pe WhatsApp cu opțiunea View Once să fie blocată sau descurajată prin diverse mijloace. Cu toate acestea, nu ar trebui să te bazezi pe confidențialitate absolută, cineva rău intenționat putând oricând să-ți înregistreze vocea cu microfonul altui dispozitiv.

Rkt-Cbc-R-780x470.jpg

Testată deocamdată pe canalul WhatsApp beta, noua funcționalitate va fi adăugată într-una din versiunile viitoare ale clientului WhatsApp pentru Android și iOS.

Între timp, poți exersa opțiunea pentru mesaje care dispar după ce sunt citit și pe alte platforme la care poate nu te-ai gândit până acum. Spre exemplu, Gmail. Numită Confidenţial Mode, opţiunea permite utilizatorilor să aleagă o durată de timp după care mesajul trimis să fie şters automat din inbox-ul destinatarului, sau folosi opţiunea Revocare pentru a şterge mesajul necitit. Desigur, pentru a funcționa, este nevoie ca persoana contactată să fie tot utilizator Gmail. Alternativ, utilizatorii Gmail pot seta o parolă care să fie cerută destinatarului atunci când se încearcă accesarea mesajului. Parola poate fi trimisă separat prin mesaje SMS, sau comunicată folosind alte servicii de mesagerie.

 

SURSA:ZONAIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate