Sari la conținut

[Stiri lume] Joe Biden, despre ocuparea Fâșiei Gaza de către Israel: "Cred că ar fi o mare greşeală”, însă ”eliminarea Hamas” e ”necesară”.


SerJ

Postări Recomandate

62394472.jpg

Declarațiile sale vin într-un moment în care trupele israeliene se pregătesc pentru o probabilă ofensivă terestră împotriva Hamas, notează AFP, potrivit Agerpres.

După atacul sângeros al Hamas asupra teritoriului său în 7 octombrie, Israelul a lansat represalii împotriva grupării islamiste palestiniene cu numeroase lovituri şi a ordonat locuitorilor din nordul Fâşiei Gazei să se îndrepte spre sud, în perspectiva unei intervenţii terestre.

Întrebat în emisiunea 60 Minutes a postului american CBS despre eventualul său sprijin pentru ocuparea Fâşiei Gazei de către Israel, Joe Biden a răspuns: "Cred că ar fi o mare greşeală".

Hamas "nu reprezintă tot poporul palestinian", a continuat el. Dar "eliminarea extremiştilor" este o "măsură necesară".

Peste 1.400 de persoane, în principal civili, printre care copii, au fost ucise în Israel în atacul Hamas, potrivit unui cel mai recent bilanţ israelian.

Autorităţile Hamas au raportat că cel puţin 2.670 de persoane, printre care sute de copii, au fost ucise în loviturile israeliene.

Sursa: stirileprotv.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate