Sari la conținut

[Stiri lume] - O ”esteticiană specializată în extensii de gene” s-a dovedit a fi de fapt spion al Rusiei.


SerJ

Postări Recomandate

62388612.jpg

 

 

Vanya Gaberova, alias „Pretty Woman”, a fost directoarea unei companii cu sediul în Marea Britanie, cu domiciliul în Acton, West London. 

Tânăra de 29 de ani este unul dintre cei cinci bulgari acuzați că a strâns informații „utile” pentru Kremlin în timp ce locuia în Marea Britanie.

Compania ei se numește VG PRETTY WOMAN LTD și se pare că a studiat la Universitatea de Economie Națională și Mondială din Bulgaria. 

Ea este „specialist în extensii de gene” și este „make-up artist acreditat”, câștigând multe premii în Marea Britanie și Bulgaria, dar și în Rusia. 

Profilul ei de pe rețelele sociale o leagă de „călătorie, gătit, cumpărături, plimbare și lectură”. 

Gaberova, alături de Orlin Roussev, Bizer Dzhambazov, Katrin Ivanova și Ivan Stoyanov se vor prezenta marți la Tribunalul Westminster.

Toți sunt acuzați că au conspirat pentru a culege informații care ar fi utile unui inamic în perioada august 2020 – februarie 2023. Trei dintre inculpați - Roussev, Dzhambazov și Ivanova - au fost găsiți cu acte de identitate false, potrivit Poliției din Marea Britanie.

Ei aveau acte de identitate pentru Regatul Unit, Bulgaria, Franța, Italia, Spania, Croația, Slovenia, Grecia și Republica Cehă. Cei cinci bulgari au fost arestați de Comandamentul Antiterorism al Poliției Metropolitane în februarie, în temeiul Legii secretelor oficiale. Toți urmează să apară la Curtea de Magistrați din Westminster pe 26 septembrie.

 

Sursa: www.stirileprotv.ro

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate