Sari la conținut

[TENIS]- Ion Țiriac a spus ce ar face în locul Simonei Halep, după suspendarea de 4 ani pentru dopaj: "Și am terminat!"


Alexandru06 @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

NjM2Jmhhc2g9YjcxYzU5Y2VlYWFhMzJmZDhjZjM0

Sursa: CLICK

Ion Țiriac (84 de ani) a vorbit Duminică în premieră despre suspendarea de 4 ani pe care Simona Halep (31 de ani) a primit-o din partea ITIA, pentru dopaj. 

Omul de afaceri este de părere că românca a avut parte de un tratament injust din partea organismului independent, întrucât aceasta nu a beneficiat de prezumția de nevinovăție și a fost suspendată provizoriu aproape un an, până la verdictul venit la mijlocul lunii septembrie. 

Ion Țiriac, sfat pentru Simona Halep:

Țiriac i-a dat un sfat de la distanță jucătoarei, acela de a-i da în judecată pe cei care i-au recomandat suplimentul Keto MCT, contaminat cu roxadustat. 

"Ce-i rămâne de făcut? Eu, ce aș face, aș da în judecată pe toată lumea. Dar pe toată lumea! Un an întârziere, de ce, cum? Iar cei care mi-au dat suplimentul să-și asume responsabilitatea. N-ai cum! Pe vremea mea, antrenorul era unul ca mine.

Luam un copilaș la 13-14 ani și îl făceam campion mondial. Dar în viața mea n-am câștigat un leu pentru antrenorat. Am fost manager, sigur că da. Managerul se uită și la treaba asta, la ce face sportivul.

Un sportiv de talia lui Halep a câștigat bani pe teren, dar în mod normal câștigă 80% din tot venitul ei în afara tenisului. Cu acest om, care și-a câștigat meritele, ce se întâmplă în viitor?

Pentru un proces la New York trebuie să pui deoparte 5 milioane de dolari. Sigur! Dar e viața ei, iar cei care s-au jucat cu ea ar trebui să fie responsabili. Și am terminat cu Simona", a spus Țiriac

Comunicatul emis de ITIA:

Pe site-ul oficial, ITIA a dat mai multe detalii despre măsura drastică aplicată Simonei

"ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după încălcări ale Regulamentului Anti-Doping din Tenis (TADP).

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic. 

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că jucătoarea a comis în mod intenționat încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, articolul 2:

prezența și folosirea roxadustatului, așa cum a fost demonstrată de proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open.

folosirea unei substanțe sau practici interzise în 2022, bazată pe colectarea și analizarea a 51 de probe de urină oferite de jucătoare.

Acuzația legată de pașaportul biologic a fost de asemenea menținută, din moment ce tribunalul a spus că nu există niciun motiv de a avea îndoieli legate de opinia puternică oferită unanim de trei experți, conform cărora explicația pentru neregulile din pașaport este "probabil dopajul"

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină", se arată în comunicat. 

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate