Sari la conținut

[Stiri Lume] Lupte grele în Zaporojia - Rușii își fortifică pozițiile din jurul orașului strategic Tokmak


Alexandru06 @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

media-169360452680115100.jpeg

Sursa: CLICK

Forțele ruse și-au întărit probabil apărarea în jurul orașului ocupat Tokmak din regiunea de sud-est Zaporojia, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit pe 17 septembrie.

Potrivit ministerului, forțele ruse au adăugat în ultimele zile mai multe puncte de control, arici antitanc și tranșee în zonă, care este în prezent deținută de Armata 58 de arme combinate a Rusiei.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că zona, situată la 16 kilometri de linia frontului, ar putea deveni „un pivot al celei de-a doua linii principale de apărare a Rusiei.

„Îmbunătățirile aduse apărării orașului indică probabil preocuparea tot mai mare a Rusiei cu privire la pătrunderile tactice ucrainene în prima linie defensivă principală din nord”, se arată în raportul de informații.

La mai bine de trei luni de la mult așteptata contraofensivă a Ucrainei, Kievul ia inițiativă în unele părți ale liniei frontului – în principal în regiunea Zaporizhzhia și în axele Bakhmut și Velyka Novosilka din regiunea Donețk.

Până în prezent, Ucraina a reușit să elibereze mai mult de o duzină de sate de la începutul lunii iunie, cel mai recent succes fiind văzut în zona Bakhmut.

Deși este dificil să păstrați teritoriile recucerite, ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat pe 11 septembrieUcraina a reușit să elibereze 4,8 kilometri pătrați de teritorii în partea de sud a regiunii Donețk și a regiunii Zaporizhzhia în ultima săptămână.

De la începutul contraofensivei de la începutul lunii iunie, Ucraina a eliberat 256,5 kilometri pătrați de teritoriu pe frontul de sud-est, potrivit Maliar.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate