Sari la conținut

[Știri IT] - BIG BOSS este un workstation cu șapte plăci video RTX 4090 și un preț pe măsură.


seven7sin

Postări Recomandate

Când te gândești la numele de „BIG BOSS” automat îți vine în cap imaginea unui personaj foarte caraghios din vreun joc sau film. Dar un producător de sisteme din Germania a împrumutat acest nume pentru cel mai nou workstation construit; o monstruozitate cu șapte plăci video NVIDIA GeForce RTX 4090, alături de un procesor AMD foarte puternic și foarte mulți GB de memorie RAM.

La baza acestui sistem stă placa de bază ASUS Pro WS WRX80E Sage SE WIFI 2 pe care găsim un procesor AMD Threadripper Pro 5995WX cu 64 de nuclee Zen 3 și o frecvență maximă de 4.5GHz. Alături de un astfel de procesor nu poți să nu pui mult RAM, așa că BIG BOSS vine dotat cu 128GB de memorie DDR4, producătorul oferind posibilitatea de monta până la 256GB la cerere. Stocarea este și ea puternică, fiind vorba despre un SSD WD Black PCIe 4.0 de 4TB, model care oferă viteze de până la 7.300MB/s citire și 6.600MB/s scriere.

Dar partea cea mai impresionantă la acest workstation este configurația plăcilor video. Producătorul a folosit nu mai puțin de șapte NVIDIA GeForce RTX 4090 aici. Fiecare placă video este limitată la „doar” 300W consum, chestie care afectează puțin performanța. Asta a fost o schimbare necesară, întrucât cele șapte plăci flagship, cu tot cu procesorul și restul componentelor, sunt alimentate de două surse de câte 2000W cu certificare 80+ Platinum.

Răcirea lui BIG BOSS este pe bază de lichid și a fost realizată de la zero de producătorul german. Acesta a folosit patru radiatoare EKWB alături de 15 ventilatoare Noctua (10x NF-A14 și 5x NF-F12), care ar trebui să acopere nevoile de răcire ale sistemului. Prețul pentru acest workstation este mare, evident, dar oare cât de mare? Păi, 28.999€ de mare, adică cât o mașină nouă. Dar pentru cine are nevoie de un astfel de sistem, nu cred că am văzut vreodată mai multă putere de procesare video la un loc.

 

SURSA:ZONAIT

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate