Sari la conținut

[Stiri IT] Nvidia a oprit productia de placi video din seria RTX 40


Rusu Radu

Postări Recomandate

Zvon – Nvidia a oprit productia de placi video din seria RTX 40

nvidia-rtx-4080-700x200.jpg

 

 

Este un zvon puternic care circula peste tot. Nvidia nu ar avea succes cu seria RTX 40, de aceea si promoveaza in continuare seria RTX 30, iar productia ar fi fost oprita ca sa se concentreze pe altceva. De asemenea, producatori de placi video nu mai primesc cipuri de la Nvidia.

Informatia vine de la un leaker celebru, Moore’s Law is Dead de pe Youtube, care sustine ca a primit informatii de la un retailer mare. Nvidia isi concentreaza puterile in domeniul AI si mai putin pe actuala seria RTX 40.

Se pare ca cererea este prea mica pentru cate placi sunt deja pe stoc, iar asta ar insemna preturi mai mici. Teoretic. Practic preturile raman umflate artificial si depozitvele stau pline cu placi video high end.

Conform unor rapoarte, Nvidia ar fi oprit productia de placi video, in timp ce o sursa din interiorul companiei sustine ca inca se produc placi video, in ciuda cererii slabe, doar pentru a respecta contractul cu TSMC. Nvidia mizeaza pe tehnologia AI si vrea sa fie recunoscuta drept o companie AI si ulterior o companie producatoare de placi video pentru gaming.

Nvidia mizeaza pe puterea pe care o are acum in piata si ca oricum lumea va cumpara placi video la preturi exagerat de nesimtite si cu hardware chiar slab (8GB RAM, LoL). Ei au impresia ca lumea nu stie de AMD….sau ca oamenii nu vor sa cumpere placi video AMD.

Personal ma declar mai mult decat multumit de AMD Radeon 6900XTX….dupa ce am renuntat la RTX 3070.

 

Sursa arenait

Editat de Rusu Radu
sursa
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate