Sari la conținut

[Stiri IT] - AMD va lansa o placă video din clasa Enthusiast în următoarele două luni


KING | ROBERT

Postări Recomandate

De câteva zile tot circulă zvonuri cum că AMD urmează să prezinte ceva mare la Gamescom 2023. Prima dată am citit despre asta pe reddit, dar părea improbabil – ce să caute o placă Radeon la o convenție de gaming?! Doar că toate astea au devenit brusc, mult mai credibile, după ce Dr. Lisa Su, CEO-ul companiei, a confirmat că o nouă placă video din clasa Enthusiast își va face apariția în acest trimestru, adică până la finalul lunii septembrie 2023; și în timp util pentru IFA Berlin.

Ce înseamnă o placă video din clasa Enthusiast? Păi singura care s-ar încadra aici din portofoliul actual al celor de la AMD este Radeon RX 7900 XTX, poate și XT în funcție de cum privește producătorul lucrurile. Așa că intuiția mea îmi spune că o să vedem o AMD Radeon RX 7950 XTX. N-ar fi o mișcare deloc surprinzătoare, ținând cont că s-a mai întâmplat și generația trecută, cu Radeon RX 6950 XT. Și dacă e la fel, vorbim despre o versiune musculoasă de RX 7900 XTX.

Prezentare-AMD-Radeon-RX-7000-Las-Vegas-

Bine, există și posibilitatea ca cei de la AMD să considere o potențială RX 7800 XTX drept placă Enthusiast și s-o arunce în aceeași oală cu RTX 4070 Ti de la NVIDIA. Sper totuși să nu am dreptate, pentru că AMD merită să aibă o placă ceva mai apropiată de RTX 4090. Și nici măcar nu trebuie să fie la fel de puternică ca flagship-ul de la NVIDIA, ci trebuie să fie o ofertă mai bună pentru mediul profesional. Acolo nu contează atât de mult Ray Tracing-ul și FSR-ul, ori tehnologiile astea extra.

Bine, în același timp am putea vorbi despre ceva cu totul diferit: un chip grafic de laptop. NVIDIA cam domină piața asta, iar un răspuns din partea AMD ar fi bine-venit. Și este o posibilitate reală, întrucât producătorul tocmai a prezentat Radeon RX 7900 GRE, o placă video dezvoltată de la zero care pare gândită pentru mai multe scenarii de utilizare și-ar putea sta la baza următorului chip video dedicat laptopurilor de la Radeon. Două luni trec repede, așa că voi reveni cu detalii numai decât.

 

SURSA: zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate