Sari la conținut

[Mister] - Mumiile din San Bernardo


dRama t i c a

Postări Recomandate

Iată unul dintre cele mai mari mistere neelucidate ale omenirii. Înconjurat de Munții Anzi, orașul columbian San Bernardo păstrează un secret.

mistere-neelucidate-ale-omenirii-mumiile-din-san-bernardo_red_compressed.jpg.webp

 

În 1957, o inundație a „măturat” cimitirul din zonă, iar rămășițele umane au trebuit mutate în altă locație. În timp ce căutau printre rămășițe, muncitorii au făcut o descoperire uimitoare.

Deși se aflau sub pământ de foarte mult timp, multe dintre cadavrele din cimitir nu fuseseră afectate de degradare și descompunere.

Unul dintre gropari, Eduardo Cifuentes, a alertat autoritățile, iar examinările ulterioare au arătat că rămășițele fuseseră mumificate pe cale naturală, lucru inexplicabil. Mai mult, hainele cadavrelor erau – și ele – în stare foarte bună.

Alte cadavre din cimitir se transformaseră în niște grămezi de oase, așa cum era de așteptat, însă mumiile erau perfect intacte, fără să prezinte indicii că ar fi fost îmbălsămate. Motivul pentru care aceste cadavre s-au conservat atât de bine este încă necunoscut.

Teoriile privitoare la acest fenomen fac referiri la dieta localnicilor, care include niște fructe unice, numite guatila și balu, precum și la clima și altitudinea mare a zonei.

Totuși, toate acestea nu explică motivul pentru care și hainele cadavrelor au rămas în stare bună sau de ce San Bernardo este singurul oraș din zonă în care s-au descoperit astfel de mumii.

Unele dintre aceste cadavre sunt acum expuse în interiorul unor cutii de sticlă dintr-un muzeu. Muzeul nu are nicio modalitate de a conserva cadavre, însă mumiile din San Bernardo încă refuză să cedeze în fața descompunerii și a degradării.

Credit: INCREDIBILIA.RO

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate