Sari la conținut

[Mister] Descoperire remarcabilă în Egipt: Marea Piramidă de la Giză, sursă de noi mistere, după mii de ani


Demon

Postări Recomandate

 

Marea Piramidă de la Giză, sursă de noi mistere, după mii de ani 

 

piramide-800x450.jpg

 

Salutare dragilor, revin cu un mister cat se poate de interesant!

 

Când sarcofagul faraonului Khufu a fost deschis, înăuntru nu era nimic.

 

În interiorul Marii Piramide din Giza, există un gol masiv. Camera, sigilată când piramida a fost finalizată acum aproximativ 4.500 de ani, are un scop necunoscut, deși unii au speculat că ar putea fi o cameră funerară secretă a faraonului Khufu, care a ordonat construirea piramidei.

În 2017, o echipă cunoscută sub numele de ScanPyramids a scanat Marea Piramidă din Giza folosind tomografia muonică. Particulele de muoni sunt particule încărcate negativ produse de razele cosmice care se ciocnesc cu atomii din atmosfera superioară a Pământului la aproximativ 10.000 pe metru pătrat pe minut.

 

„La fel ca razele X, care pot pătrunde în corp și permit imagistica oaselor, aceste particule elementare pot menține o traiectorie cvasi-liniară în timp ce trec prin sute de metri de piatră înainte de a se descompune sau de a fi absorbite”, explică echipa în studiul lor, publicat în Nature. „Înregistrând poziția și direcția fiecărui muon care traversează suprafața sa de detectare, un detector de muoni poate distinge cavitățile de piatră”.

 

Tot ceea ce înseamnă că au folosit un mod foarte cool – care implică raze cosmice, nu mai puțin – de a privi în interiorul Marii Piramide. Și înăuntru, au găsit o cameră care nu mai fusese văzută niciodată.

„Raportăm descoperirea unui gol mare (cu o secțiune transversală similară cu cea a Marii Galerie și o lungime minimă de 30 de metri [98 de picioare]) situat deasupra Marii Galerie”, a scris echipa. „Aceasta constituie prima structură interioară majoră găsită în Marea Piramidă din secolul al XIX-lea.”

Ei au numit golul mare, destul de potrivit, „golul mare”, și a fost confirmat folosind trei tehnici diferite de detectare a muonilor.

 

Nu se știe scopul camerei respective

 

Kate Spence, arheolog de la Universitatea din Cambridge, a declarat pentru National Geographic că golul ar putea fi rezultatul modului în care a fost construită piramida, o rampă internă folosită pentru a muta blocurile de acoperiș în poziție, care a fost apoi lăsată sau umplută cu moloz.

O altă teorie cu privire la scopul camerei este că era o cameră de înmormântare secretă a lui Khufu. Când piramidele au fost deschise și explorate pentru prima dată, arheologii din secolul al XIX-lea au găsit o serie de camere, inclusiv una care conținea un sarcofag despre care se credea că l-ar conține pe însuși Khufu. Cu toate acestea, când sarcofagul a fost deschis, acesta era gol.

Rămășițele sunt de mult timp presupuse a fi furate. Cu toate acestea, teoria conform căreia a existat o a patra cameră secretă care conține mumia lui Khufu este anterioară descoperirii celei de-a patra camere. În 2004, doi egiptologi francezi amatori, care au folosit un radar de pătrundere la sol și analize arhitecturale pentru a-și susține afirmațiile, au venit cu o teorie că ar exista o cameră suplimentară.

Cei doi au susținut că piramida nu a fost planificată cu meticulozitate înainte, așa cum credeau cei mai mulți, ci a evoluat pe măsură ce construcția a continuat. Gilles Dormion, arhitectul perechii, a sugerat că piramida a fost ajustată, deoarece constructorii și-au dat seama că anumite camere nu vor suporta greutatea sarcofagului de înmormântare. Grinzi gigantice de granit sunt prezente în camera regelui, cu fisuri mari în ele care au fost atribuite cutremurelor de când a fost construită piramida. Cu toate acestea, el crede că crăpăturile au avut loc în timpul construcției piramidelor, fapt dovedit de urmele de tencuială antică găsite în interiorul acestora.

 

Sursa

 

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate