Sari la conținut

[Știri IT] Intel renunță oficial la nomenclatura „Core i” pentru procesoarele lor viitoare.


seven7sin

Postări Recomandate

 

Intel-Core-13th-Gen-Review-Intel-Core-i9

 

Dap, ai citit bine. Intel pune capăt renumitei serii „Core I” și înlocuiește termenii cu un sistem complet nou. Cu alte cuvinte, nu vei mai vedea „Core i9”, „Core i7”, „Core i5” și „Core i3” pe rafturi. Mai mult, denumirea de „14th Gen” nu va fi folosită pentru următoarea linie de procesoare.

 

Producătorul plănuiește în schimb un sistem în trei trepte pentru procesoarele sale: Intel, Intel Core și Intel Core Ultra. Schimbarea de branding are scopul de a face mai proeminent termenul „Intel”, conform lui Christopher Hirsch, directorul de branding de produs al Intel care a oferit un interviu publicației The Verge.

Această schimbare vine în anticiparea noilor cipuri Meteor Lake, așteptate să fie lansate în a doua parte a anului 2023. Hirsch explică că cercetările Intel au arătat faptul că era termenul „Core” este cel pe care oamenii îl asociază cu brand-ul lor, nu  „i5” sau „i7”.

 

În cadrul noului sistem, numele nu vor mai putea fi condensate la fel de ușor. Cu toate acestea, producătorul sugerează că am putea referi la procesoare ca Core 7 sau Ultra 7. Adăugarea numelui „Ultra” are ca scop diferențierea părților de vârf de cele mainstream. Aceasta este o strategie similară celei utilizate de branduri precum BMW pentru a separa modelele de performanță de cele standard.

Deși detaliile specifice sunt încă secrete, Hirsch și strategul de brand Tim Thraves fac aluzie la seturi de caracteristici mai mari pentru produsele Ultra, inclusiv integrarea unor procesoare grafice foarte puternice, capabilitățile de AI și performanța de top.

 

În viitor, nu vei alege între i7 sau i9, ci între Ultra sau Core. Numerele de model vor fi încă folosite pentru identificarea completă, permițându-vă să distingeți capabilitățile și generația, asigură Hirsch. În ceea ce privește confuzia între generațiile precedente și cele noi, compania pare să vadă acest lucru ca un aspect pozitiv. Ei doresc să creeze flexibilitate pentru OEM-uri pentru a vinde produse mai vechi fără o etichetă învechită. Ca întotdeauna, numerele de cipuri vor fi vizibile pe rafturile magazinelor pentru cei care doresc să le caute.

Anul trecut, Intel a renunțat la brandurile de entry Pentium și Celeron, înlocuindu-le cu mai simplul „Intel Processor”. În ciuda acestui rebranding semnificativ, oficialii companiei susțin că beneficiile depășesc potențiala confuzie și agitație pentru consumatori.

 

                                                                                                                               Sursa ( zonait.ro )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate