Sari la conținut

[Mistere] Misterul Disparitiei Dinozaurilor


adelin-

Postări Recomandate

O echipă de cercetători de la Universitatea Machester, Marea Britanie, a descifrat misterul dispariției dinozaurilor de pe Pământ. Experții, care au studiat situl istoric Tanis din Dakota de Nord au stabilit că evenimentul catastrofal s-a produs în urma impactului unui asteroid, care a lovit Peninsula Yucatan de astăzi, din Mexic, în urmă cu 66 de milioane de ani.

Misterul-dispari--iei-dinozaurilor-desci

Mai mult decât atât, experții au stabilit cu exactitate că această catastrofă globală a avut loc probabil spre sfârșitul primăverii, începutul verii din acea vreme, potrivit Daily Mail.

Extincția în masă petrecută atunci, a marcat trecerea dintre perioadele Cretacică și Paleogenă și a dus la dispariția a 75% dintre speciile vii, din acel timp. Asteroidul, care a lovit Pământul atunci, a avut o lățime de aproximativ 10 kilometri și a produs craterul Chicxulub, care are 150 de kilometri în diametru. 

”Impactul de la Chicxulub de la sfârșitul Cretacicului a declanșat ultima extincție în masă a Pământului, care a distrus aproximativ 75% din diversitatea speciilor și facilitând o schimbare ecologică globală”, au spus cercetătorii conduși de Robert DePalma de la Universitatea Manchester. 

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate