Sari la conținut

[Mistere] Moartea subita a faraonului Tutankhamon din Egipt


InferNal

Postări Recomandate

Regele Tutankhamon (sau Tutankhamen) a condus Egiptul ca faraon timp de 10 ani până la moartea sa la vîrsta de 19 ani, în jurul anului 1324 î.Hr. A rămas necunoscut lumii modernă până în 1922, când arheologul britanic Howard Carter a descoperit mormântul faraonului, care fusese sigilat mai bine de 3.200 de ani. Vasta mormântului, artefactele și comorile din interior, destinate să-l însoțească pe rege în viața de apoi, au dezvăluit informații incredibile despre viața regală din Egiptul antic și l-au făcut pe Tut cel mai faimos faraon din lume.

                                                                                           bd243f29860612152d501b733f337044c2d2bfdb

Testele genetice au verificat că regele Tut era nepotul marelui faraon Amenhotep III și aproape sigur fiul lui Akhenaten, o figură controversată în istoria din a XV-a dinastie a Regatului Nou al Egiptului Antic (c.1550-1295 î.Hr.). Akhenaten a înlocuit sistemul religios vechi de secole pentru a favoriza închinarea unei zeități unice, zeul soarelui Aten, și a mutat capitala religioasă a Egiptului de la Tebe la Amarna. După moartea lui Akhenaten, prințul de doar 9 ani, numit apoi Tutankhaten, a urcat pe tronul Egiptului.


                                                                                              tutankamon.jpg

Cum a murit regele Tut?

Există multe teorii despre ce l-a ucis pe regele Tut. Era înalt, dar fragil din punct de vedere fizic, cu o afecțiune osoasă a piciorului stâng. Testele ADN publicate în 2010 au relevat faptul că părinții lui Tutankhamon erau fratele și sora și că soția sa, Ankhesenamun, nu era altcineva decît sora sa vitregă. Acest lucru a determinat apariția malformărilor pruncului Tut.

Deoarece rămășițele lui Tutankhamon au dezvăluit o gaură în partea din spate a craniului, unii istorici au ajuns la concluzia că tânărul rege a fost asasinat, dar testele recente sugerează că gaura a fost făcută în timpul mumificării. Scanările CT în 1995 au arătat că regele avea un picior stâng infectat, în timp ce ADN-ul de la mumia sa a dezvăluit dovezi ale infectării acestuia cu malarie, toți acești factori putând contribui la moartea sa timpurie.

Sursa Click aici !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate