Sari la conținut

[Mistere] Misterul provenienței aurului de pe Pământ


InferNal

Postări Recomandate

Experții arată că metalul galben prețios a fost produs în urma exploziei unei supernove sau din coliziunea dintre două stele neutronice.

În aceste medii extreme, rata mare de emisie a neutrinilor ar trebui să faciliteze conversia protonilor în neutroni, rezultând un exces al acestora din urmă, necesar procesului de constituire a elementelor chimice grele, precum aurul, argintul, toriul și uraniul.



                                                                                    MGVlZmU1MTJiNzRkZDVjZjg3MGMyMzEwYTdmMg==

Până acum, oamenii de știință credeau doar în teorie că în urma acestor ciocniri cosmice, cu energii extrem de puternice, se formau aurul, platina și argintul, dar  - pentru prima dată - a fost „filmat” procesul.

Pe 17 august 2017, astronomii din Statele Unite au primit un semnal de la două stele neutronice care s-au ciocnit în urmă cu 130 de milioane de ani.
După ce undele gravitaționale au fost detectate pe pământ, cercetătorii și-au îndreptat telescoapele către acea zonă a universului și au surprins o scurtă lumină formată în urma coliziunii, sub forma unei explozii de raze gama care a fost observată timp de două secunde.  În acea lumină au fost descoperite semnăturile chimice distincte ale aurului, argintului și platinei.
 

Concluziile astronomilor americani arată că acumulările de aur din scoarța Pământului s-au produs în urmă cu aproximativ 4,54 miliarde de ani.

Sursa Click aici !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate