Sari la conținut

[Mistere] Adevarata istorie a piratilor din Caraibe


InferNal

Postări Recomandate

Cu toții am văzut filmele „Pirații din Caraibe”, am plecat la plimbare la Disneyland sau ne-am îmbrăcat ca un pirat de Halloween. Prin urmare, știm totul despre pirați, nu? Erau veseli, aveau papagali de companie și mereu în căutare de aventuri. Nu chiar așa. Adevărații pirați din Caraibe au fost niște hoți violenți, disperați, care știau totul despre crime, tortură și haos. În acest articol vom face cunoștință cu unii dintre bărbații și femeile din spatele legendelor despre pirați.

Edward „Barba Neagră” Teach

                                                                                                     Blackbeard.jpg

Edward "Barba Neagră" Teach a fost unul dintre cei mai faimoși pirați din generația sa, dacă nu chiar cel mai de succes. Era renumit pentru că își punea țigări aprinse în păr și în barbă, care dădeau fum și îl făceau să pară un demon în tipul luptei. A terorizat transportul maritim din Atlantic între anii 1717 și 1718 înainte de a fi ucis într-o lupta cu vânătorii de pirați în noiembrie 1718.

 

Henry Avery

                                                                                                                             Henry-Avery.jpg

Henry Avery 
a fost inspirația pentru o întreagă generație de pirați. El și-a început cariera la bordul unei nave de englezi care luptau pentru Spania, a devenit apoi pirat, a navigat la jumătatea lumii și apoi a efectuat unul dintre cele mai mari furturi realizat vreodată: nava plină cu comori a Marelui Mughal din India.

Anne Bonny

                                                                                                   Anne-Bonny.jpg

Anne Bonny era iubita căpitanului Jack Rackham și unul dintre cei mai buni pirați ai săi. Bonny putea lupta și lucra pe o navă, făcînd concurență oricărui dintre pirații bărbați aflați sub comanda lui Rackham. Când Rackham a fost capturat și condamnat la moarte, ea i-ar fi spus „Dacă ați fi luptat ca un om, nu trebuie să fiți spânzurat ca un câine”.

Piratul Sam cel Negru Bellamy

                                                                                                      Sam-Bellamy.jpg

Bellamy a avut o scurtă, dar distinsă carieră de pirat din 1716 până în 1717. Conform unei vechi legende, el a devenit pirat când nu a putut avea femeia pe care o iubea.

Sursa Click aici !
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate