Sari la conținut

Mistere nerezolvate: A sărit dintr-un avion cu o geantă plină cu bani.


InferNal

Postări Recomandate

În după-amiaza zilei de 24 noiembrie 1971, un bărbat nedescris care se numea Dan Cooper s-a apropiat de ghișeul companiei Northwest Orient Airlines din Portland, Oregon. 
A folosit numerar pentru a cumpăra un bilet dus pentru zborul #305, cu destinația Seattle, Washington.


                                                                                                  
                                                                                                             DB_Cooper.jpg?resize=800,420&ssl=1
   

Cooper era un bărbat tăcut, care părea să aibă undeva la 40 de ani, purta un costum de afaceri cu cravată neagră și cămașă albă.

A comandat o băutură — bourbon și sifon — în timp ce zborul aștepta să decoleze.

La scurt timp după ora 15:00, i-a înmânat stewardesei un bilet în care se indică că avea o bombă în servietă și dorea ca ea să stea cu el.

Stewardesa uluită a făcut ceea ce i s-a spus. Deschizând o cutie mică, Cooper i-a dat un pix și i-a cerut să scrie ce i-a spus el.

Curând, ea îi înmâna un bilet căpitanului avionului, care cerea patru parașute și 200.000 de dolari în bancnote de douăzeci de dolari.

Când zborul a aterizat la Seattle, Cooper a schimbat cei 36 de pasageri ai zborului cu bani și parașute. Cooper a păstrat câțiva membri ai echipajului, iar avionul a decolat din nou și i s-a ordonat să stabilească un curs spre Mexico City.

                                                                                                         soul-flyers

Undeva între Seattle și Reno, puțin după ora 20:00, Cooper a făcut incredibilul: a sărit din spatele avionului cu o parașuta și banii de răscumpărare. Piloții au aterizat în siguranță, dar Cooper dispăruse în noapte și soarta lui finală rămâne un mister până astăzi.

FBI-ul a aflat despre faptă în timpul zborului și a deschis imediat o anchetă amplă care a durat mulți ani. Numind-o NORJAK, pentru Northwest Hijacking, am intervievat sute de oameni, am urmărit pistele din toată țara și am cercetat aeronava în căutare de dovezi. La  cinci ani de la de la întâmplare, am luat în considerare peste 800 de suspecți și i-am eliminat pe toți, cu excepția a două duzini.

                                                                                                          skydiving-sky-skydiver-has-just-jumped-o
 

Poate că Cooper nu a supraviețuit săriturii din avion. La urma urmei, parașuta pe care a folosit-o nu putea fi condusă, îmbrăcămintea și încălțămintea lui nu erau potrivite pentru o aterizare accidentată și sărise noaptea într-o zonă împădurită – o săritură periculoasă chiar și pentru un profesionist experimentat, iar dovezile sugerează că Cooper nu era profesionist. Această teorie a primit un impuls suplimentar în 1980, când un băiat a găsit un pachet putrezit plin cu bancnote de douăzeci de dolari (în total 5.800 de dolari) care se potriveau cu numerele de serie ale banilor de răscumpărare.

De unde a venit „DB”? Se pare că era un mit creat de presă. Am întrebat un bărbat cu inițialele „DB”, dar nu a fost deturnătorul.

Deturnarea îndrăzneață și dispariția rămân un mister intrigant, atât pentru oamenii legii, cât și pentru detectivii amatori.

Sursa: Click aici !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate