Sari la conținut

[Stiri It] Cercetătorii dezvoltă un „deget” robot pentru a scana în siguranță corpul uman


InferNal

Postări Recomandate

Degetele umane au una dintre cele mai sensibile percepții tactile pe care le cunoaștem. Inspirați de această minune biologică, oamenii de știință chinezi își imaginează acum un viitor în care „degetelerobotizate vor putea scana sub pielea umană sau alte suprafețe într-un mod sigur și confortabil.
      hand-3308188_1920.jpg

O echipă de cercetători chinezi a proiectat un „deget bionic inteligent cu capacitate de tomografie tactilă subterană”, un dispozitiv care poate imita în esență capacitatea naturală a oamenilor de a „simți” forma obiectelor și ceea ce se ascunde sub suprafață. Capacitățile de scanare ale degetelor bionice ar fi utile pentru aplicații de „testare nedistructivă”, atât pentru analiza corpului uman, cât și pentru electronice flexibile.

Noul dispozitiv de scanare asamblat de Chen și colegii săi seamănă cu un deget bionic și poate oferi aceleași capacități de scanare ca tehnologiile optice menționate mai sus. Cifra artificială este modelată după un deget uman și capacitatea senzorială complexă care se ascunde dedesubt.

  360_F_207657764_Sa8jNNMzj1bheafc9vzzNECL
Degetul bionic inteligent folosește un design simplificat bazat pe cel biologic. Un cilindru metalic este montat pe partea superioară a degetului care servește drept vârf de contact, în timp ce grinzile din fibră de carbon care funcționează ca mecanoreceptori tactili sunt conectate la o unitate de procesare a semnalului („creierul”). Cilindrul metalic scanează o suprafață cu „împușcături” periodice (și sperăm blânde), care, la rândul lor, comprimă fibrele de carbon, transmitând informații despre rigiditatea sau moliciunea suprafeței.
170404-robot-hand-mn-1140.jpg

În cele din urmă, degetul bionic a reușit să scaneze un dispozitiv electronic defect, creând o hartă 3D a componentelor interne, inclusiv punctul în care circuitul electric a fost deconectat.

Cercetătorii lucrează acum pentru a oferi dispozitivului lor de scanare capacități suplimentare, cum ar fi capacitatea de „detecție omnidirecțională” cu diferite materiale de suprafață.
 

Sursa Click aici!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate