Sari la conținut

[Stiri IT] Top 10 tendințe tehnologice care ne vor afecta viețile și carierele în 2023


jkr-

Postări Recomandate

Ritmul uluitor al inovației tehnologice face dificilă prezicerea unei liste de tendințe tehnologice în 2023. Mai ales, când descoperiri care schimbă viața au loc în fiecare zi.

Să luăm, de exemplu, Ameca, robotul care, în 2022, a marcat o schimbare semnificativă în domeniul roboticii umanoide. Mișcările fluide ale corpului său, inclusiv diferite expresii faciale, l-au făcut ideal pentru interacțiunea fără întreruperi cu clienții.

Pentru a ne oferi o idee despre modul în care pionierii tehnologiei ne vor modela viața, acest ghid oferă o predicție cuprinzătoare a tuturor tendințelor tehnologice în curs de maturizare care vor duce la fructificare în 2023. De la forțele de muncă hiper-automatizate până la inducerea metaversului, această listă le are pe toate.

Utilizarea AI Low-Code sau No-Code

În 2023, inteligența artificială (AI) va lăsa în urmă jargonul său tehnic, pentru a îmbrățișa interfețe simple de tip drag-and-drop, dând naștere AI-ului fără cod. Toată lumea folosește acum computere fără a fi nevoie să înțeleagă programarea de fundal a sistemelor de operare. În mod similar, operațiunile și soluțiile AI vor deveni mai funcționale fără ca programatorii să fie nevoiți să scrie o singură linie de cod. Acceptarea sa din ce în ce mai mare în rândul profanilor va permite doar mai multor industrii să valorifice pe deplin puterea inteligenței bazate pe inteligență artificială și să creeze produse mai deștepte. AI fără cod s-a infiltrat deja pe piață cu interfețele sale ușor de utilizat în domenii variate, cum ar fi retail și dezvoltarea de site-uri web.

Una dintre cele mai senzaționale tendințe viitoare din industria tehnologiei este ChatGPT. A creat furori în lumea chatbot-urilor automate cu tehnologia sa fără întreruperi GPT3 – modelul de limbaj autoregresiv care oferă AI „capacități asemănătoare omului” de a înțelege și produce texte. În plus, cu ajutorul învățării profunde, ChatGPT poate genera imagini din solicitări de text, poate rezolva ecuații matematice și poate oferi o serie de sarcini de scriere, de la găsirea de titluri video inteligente până la scrierea de poezii. Creatorul său, OpenAI, susține că algoritmul ChatGPT este antrenat să răspundă la întrebările ulterioare, să-și înțeleagă greșelile pe baza feedback-ului și să conteste presupunerile incorecte.

Marketingul în Metavers

O analiză Bloomberg din 2021 afirmă că piața metaversului va atinge 800 de miliarde de dolari până în 2024. Metaversul este o simulare virtuală 3D în care oamenii pot interacționa între ei prin mai multe platforme. În timpul domniei internetului 3.0, agenții de publicitate vor realiza posibilitățile nesfârșite de marketing ale acestei experiențe captivante, făcând-o centrul de conștientizare și implicare al unui brand. Astfel, branduri precum Nikeland urmăresc deja alegerile și modelele de consum în magazinele lor metaverse cu diferite tipuri de experiențe bazate pe inteligență artificială și realitate virtuală (VR). Și alții caută să extindă experiența utilizatorului, conectându-și magazinele fizice la metavers prin coduri QR.

O listă a tendințelor tehnologice din 2023 este incompletă fără introducerea Sistemului Imunitar Digital (DIS). Acest sistem se referă la o întreagă arhitectură de practici împrumutate din proiectarea software-ului, automatizare, dezvoltare, operațiuni și analiză. Acesta își propune să atenueze riscurile de afaceri prin neutralizarea defectelor, amenințărilor și vulnerabilităților sistemului, pentru a îmbunătăți experiența generală a clienților. Importanța DIS constă în automatizarea diferitelor elemente ale unui sistem software, astfel încât să prevină cu succes amenințările virtuale de tot felul. Gartner prezice că până în 2025, companiile care implementează deja DIS vor reduce timpul de nefuncționare al clienților cu aproximativ 80%.

Hiper-automatizare

Un raport PRNewsWite din 2021 a estimat că cota de piață a hiper-automatizării va crește la 26,5 miliarde de dolari până în 2028, în timp ce un raport Salesforce prevede că cel puțin 80% dintre organizațiile din întreaga lume se vor îndrepta către hiper-automatizare, pentru a optimiza productivitatea și a îmbunătăți satisfacția clienților. Hyper-automatizarea este o combinație crucială a tuturor celor mai recente instrumente de inovație, cum ar fi:

AI fără cod

- Platforme de management al afacerilor și fluxuri de lucru automatizate

- Platforme de integrare

- Procesarea inteligentă a documentelor

- Procesarea limbajului natural

- Automatizarea proceselor robotizate

- Instrumente de cartografiere a proceselor

 

Sursa: Top 10 tendințe tehnologice care ne vor afecta viețile și carierele în 2023 (playtech.ro)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate