Sari la conținut

[Mister] Pietrele de la Carnac


Mr.JohnnySins

Postări Recomandate

  • Administrator

PfieSIE.jpg

Sunt acești monoliți rămășițele pietrificate ale unei legiuni romane transformate în piatră de vrăjitorul Merlin? Cel puțin asta susțin legendele locale însă adevărul ar putea fi la fel de fascinant.

În apropierea satului Carnac din Bretania, regiune din nordul Franței, o zonă vastă de aproximativ 40 de hectare este locația finală a aproximativ 4.000 de megaliți care se întind până în zare. Unele pietre sunt plasate în linie, altele în cercuri și unele deasupra altora pentru a forma morminte. Aceste „armate” din piatră sunt opera oamenilor din Neolitic care au trăit în urmă cu aproximativ 5.000-6.5000 de ani în urmă.

Ele reprezintă dovada ingeniozității acestor oameni ce au trăit înaintea celților și care au transportat aceste bucăți din piatră uriașe pe o distanță de până la 50 de kilometri și le-au plasat cu atâta precizie. Și mai surprinzător când te gândești că megaliții sunt de dimensiuni diferite, cel mai înalt având 6,5 metri.

Însă de ce au depus strămoșii noștri eforturi atât de mari pentru a crea acest aranjament? Este o întrebare pe care istoricii și oamenii de știință o analizează de mult timp. Un cercetător afirmă că acestea erau un fel de dispozitiv antic de detectare a cutremurelor în timp ce alții spun că ele sunt temple pentru a onora strămoșii celor care le-au construit sau un fel de calendar sau dispozitiv astronomic.

Este posibil și ca rolul lor să se fi modificat în decursul celor 1.000 de ani cât a durat aranjarea lor așa că s-ar putea să nu avem un răspuns cert niciodată. Ceea ce este însă sigur e că acestea sunt cu adevărat spectaculoase.

>> SURSA <<

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate