Sari la conținut

Ubisoft are încasări mai mari din microtranzacții decât din vânzarea de jocuri în format digital


BoGdY

Postări Recomandate

ubisoft_new_2017_logo_2400.0-700x394.jpg

Pentru prima dată în istorie, Ubisoft a avut încasări mai mari din microtranzacții (DLC-uri, season pass-uri, subscripții, skin-uri ș.a.m.d.) decât din vânzarea de jocuri în format digital. Veniturile companiei obținute în urma vânzării de conținut digital au crescut cu 69% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând, în prima jumătate a acestui an, la fabuloasa sumă de 396,6 milioane dolari.

Microtranzacțiile au înregistrat o creștere de 83% în ultimul an și au reprezentat 51% din încasările companiei pe conținut digital, în prima jumătate a anului. Totodată, vânzările de jocuri în format digital au înregistrat o creștere de 57%, South Park: The Fractured But Whole și Assassin’s Creed: Origins fiind principalele tiluri vândute în această perioadă, cu o cotă de 85% din totalul vânzărilor de jocuri digitale.

În Q1 și Q2 compania a obținut venituri de 539.9 milioane de dolari, din microtranzacții și jocuri, în format fizic și digital, înregistrând astfel o creștere de aproximativ 60% față de anul trecut. Surprinzător, titlurile de Nintendo Switch au reprezentat 19% din vânzări în Q2, pe aceeași linie cu cele de Xbox One.


 
Să fiu sincer, sunt un pic îngrijorat de strategia Ubisoft și a celorlalți publisheri.  Mai toate titlurile AAA sunt vândute acum „pe bucăți”, cu DLC-uri și microtranzacții, prin care gamerii sunt păcăliți să plătească sume consistente pentru a putea beneficia de o experiență completă. Cel mai bun exemplu este Battlefield 1, care costă 120 Euro cu tot cu Premium Pass, un pachet care îți asigură acces la tot conținutul multiplayer (hărți, arme etc.).

ubi1241.png?resize=646%2C482&quality=100

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate