Sari la conținut

[Cripto] CEO Visa: Monedele stabile și CBDC-urile ar putea avea un 'rol semnificativ' în viitorul plăților


Adr1anI

Postări Recomandate

media-166686228043632200.jpg

Visa a început să lucreze la un proiect de interoperabilitate blockchain în septembrie 2021 pentru a sprijini adoptarea CBDC (monedele digitale ale băncilor centrale) și stablecoin, dar de atunci au fost făcute puține actualizări.

Directorul executiv al gigantului cardurilor de credit Visa rămâne încrezător că soluțiile bazate pe blockchain pot fi integrate în serviciile și ofertele sale pentru a alimenta următoarea generație de plăți, conform cointelegraph.com.

Vorbind la adunarea anuală a acționarilor Visa din 24 ianuarie, CEO-ul în funcție Al Kelly – care va demisiona oficial pe 1 februarie – a împărtășit pe scurt planurile companiei pentru monedele digitale ale băncii centrale (CBDC) și monedele stabile private.

Potrivit unui raport din 24 ianuarie de la San Francisco Business Times, Kelly a spus:

„Suntem foarte devreme, dar continuăm să credem că monedele stabile și monedele digitale ale băncilor centrale au potențialul de a juca un rol semnificativ în spațiul plăților și avem o serie de inițiative în desfășurare.”

„Am avut o sumă imaterială de investiții în fonduri și companii cripto, în timp ce căutăm să investim în ecosistemul de plăți”, a explicat CEO-ul ieșit.

Kelly a confirmat, de asemenea, că bilanțul Visa nu a fost afectat de unele dintre „eșecurile de profil înalt” care au zguduit spațiul criptomonedei în 2022:

„Nu am avut pierderi de credit legate de aceste eșecuri [...] În tot ceea ce facem, vă rugăm să știți că suntem extrem de concentrați pe menținerea integrității sistemului de plăți Visa și a sistemului de plăți în totalitate și, bineînțeles, a reputației. brandului nostru reprezintă încredere.”

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate