Sari la conținut

[Știri lume] - A fost găsit un craniu de balenă vechi de 12 milioane de ani. ”Am avut impresia că am câştigat Cupa Mondială de Paleontologie”


KRATOS.

Postări Recomandate

 

articol1.jpg

Fosila, extrem de valoroasă pentru paleontologi, a fost descoperită întâmplător pe o plajă din Golful Chesapeake, în statul american Maryland. Un bărbat, pasionat de fosile și care în ziua respectrivă căuta dinți de rechin a dat peste craniul de balenă extrem de vechi, informează AFP.

În luna octombrie, Cody Goddard, un bărbat din Pennsylvania, care căuta fosile şi dinţi de rechin în ziua respectivă, o activitate populară în zonă, a descoperit craniul de balenă. De atunci, timp de două luni, experții au săpat milimetru cu milimetru pentru extragerea capului de balenă, încrustat într-un bloc de sedimente.

"Am avut impresia că am câştigat Cupa Mondială de Paleontologie", a declarat Stephen Godfrey, responsabil pentru secţiunea de paleontologie a Calvert Marine Museum.

"Nu ştim încă despre ce specie de balenă din Miocen este vorba", a adăugat el. "Nu vom şti până când (craniul) nu va fi gata să fie examinat", a adăugat acesta.

 

articol2.jpg

Potrivit muzeului, a fost nevoie de două luni pentru a extrage şi a deplasa craniul, încrustat într-un bloc de sedimente. Ansamblul cântăreşte circa 295 de kilograme. Conform muzeului, este cel mai complet craniu fosilizat al unei balene descoperit în regiunea Calvert Cliffs şi a fost numit "Cody", după numele descoperitorului său. Craniul a fost transferat în laboratorul de fosile al muzeului, urmând să fie folosite instrumente speciale pentru a degaja sedimentele din jurul său, un proces care va dura câteva luni, a precizat Godfrey.

S U R S A

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate