Sari la conținut

[Stiri Lume] Incendiu din California: doi morți în timp ce pompierii se luptă cu incendiul McKinney


kenzzo-

Postări Recomandate

MGFi-Zj-Ix-NDM2-Zm-Qy-Zm-Fm-YTRk-ZDIy-Zm

Două persoane au fost găsite moarte în mijlocul incendiului uriaș care a cuprins nordul Californiei, care a forțat mii de oameni să părăsească casele lor:

Cadavrele perechii decedate au fost găsite în interiorul unei mașini, pe aleea unei proprietăți prinse de incendiu.

Șeriful din județul Siskiyou, Jeremiah LaRue, a declarat pentru ABC News că cei doi păreau să încerce să evadeze din zonă.

Incendiul McKinney a ars peste 52.000 de acri, fiind cel mai mare din California anul acesta.

Identitățile celor două persoane decedate nu sunt dezvăluite până când familiile lor nu vor fi anunțate.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat stare de urgență în urma incendiului, care a început vineri după-amiază înainte de a exploda rapid din cauza unei combinații de combustibil uscat după o secetă, vânturi puternice și fulgere.

Aproximativ 650 de pompieri se luptă pentru a stinge incendiul, spun oficialii, dar cu puțin succes. Șerifii au spus duminică seara că este „0% limitat”.

Drept urmare, peste 2.000 de locuitori din zona din jurul Pădurii Naţionale Klamath sunt nevoiţi să-şi evacueze locuinţele. Echipele de salvare au ajutat drumeții care au fost pe traseele parcului național.
 

Orașul Yreka din apropiere - care găzduiește câteva mii de oameni - nu a fost evacuat și rămâne în afara controlului incendiului.

Vina Swenson, care locuiește în Yreka de peste 20 de ani, a declarat pentru Los Angeles Times că pompierii tăiau tufișuri, arbuști și iarbă lângă casa ei.

„Este liniştitor că ne ţin în siguranţă, dar faptul că ei curăţă tufia aici mă face să cred că se aşteaptă ca focul să ajungă aici”, a spus ea.

Tocmai am văzut-o explodând

Harlene Althea Schwander, o artistă, se mutase în noua ei casă lângă punctul de pornire a incendiului abia cu o lună în urmă și încă nu despachetase totul.

Trei generații de lucruri frumoase, toate picturile mele... toate au dispărut”, a spus ea pentru Reuters.

"Când am văzut-o venind dinspre centrul comunitar și am văzut-o doar explodând în întuneric. Știam că casa a dispărut", a spus ea. „Pompierii au venit și mi-au spus „pleacă acum”.

Cu toate acestea, a existat o veste bună - nora doamnei Schwander îi luase bijuteriile înainte ca ei să fugă.

Căpitanul Joseph Amador, de la serviciul de pompieri al județului Mariposa, a declarat că condițiile pentru CBS News sunt „extreme”, dar pompierii sunt instruiți și pregătiți să facă față incendiilor de vegetație din acest an. „Suntem pregătiți pentru asta”, a adăugat el.

În ciuda dimensiunilor sale mari, incendiul McKinney este mult mai mic decât incendiul Dixie de anul trecut, care a sfâșiat sute de mii de acri și a devenit al doilea cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în California.

Dar statul înregistrează incendii mari frecvente în timpul sezonului său de incendii de luni de zile. Oak Fire, departe la sud, lângă Parcul Național Yosemite, este încă aprins după mai bine de o săptămână - deși acum a fost adus sub control și nu mai crește.

Schimbările climatice cresc riscul de vreme caldă și uscată, care este probabil să alimenteze incendiile de vegetație.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate