Sari la conținut

[Stiri Lume] Povestea lui Beatrice căreia alcoolismul tatălui i-a distrus copilăria și-i bântuie maturitatea!


iWonderWhy?

Postări Recomandate

1669726235267-familie-romania-alcool-bau

Dependența de alcool nu afectează doar acea persoană bolnavă, ci pe toți cei mai apropiați. Beatrice și-a dat seama la timp că la maturitate nu vrea să ajungă ceea ce-a urât toată copilăria. Deși relația alcoolului cu omul ține de mii de ani, încă nu s-a spus cât trebuie despre jumătatea plină a paharului și urmările ei. Tocmai d-aia te servește cu rândul de povești care te fac să-ți analizezi relația cu alcoolul ca să-ți pui întrebările „alea” incomode.

Amintirile copilăriei sunt localizate în holul fostei locuințe, o poartă de intrare și de ieșire din spațiul lor intim. Spațiul respectiv putea însemna frică sau siguranță. „Eram aproape de ușă și ca să evadăm, dacă era cazul. Am evadat de mai multe ori, am ieșit în bloc, ne-am refugiat la vecini, am ieșit pe stradă.” Cu toate astea, nu-și amintește ca poliția să fi fost implicată vreodată. La începutul anilor ‘90, violența domestică nu era încă un subiect de dezbatere publică.

Violența lui nu cădea pe copii, ci pe soție, iar Beatrice era confuză față de ambivalența lui. Cu ea putea fi și iubitor. „Cred că am o amintire în care mi-a făcut cartofi prăjiți și cred că era treaz atunci.” 

Evadările erau atent planificate de mama ei.

Cât el era la muncă, ele își împachetau bagajele, iar mama o ruga să-l sune și să fie mieroasă ca să afle dacă e acolo, cât mai stă și, practic, cât timp mai au până să fugă. Când nu scăpau, fratele lui Beatrice sărea în cârca tatălui ca să încerce să-l oprească. Dacă reușeau să iasă pe scară, apăreau vecinii. Căprioreanca – o femeie înaltă, tunsă scurt, cu țigara mereu aprinsă – când le auzea ieșind țipa: „Săriți, bă, că se bat intelectualii!”

Mama ei a divorțat în 1995, când Beatrice avea șapte ani. După asta nu l-a mai văzut prea des. Însă tatăl său nu s-a lăsat dus cu ușurință, ci a mai încercat un ultim șantaj și i-a spus soției că singurul mod în care le va lăsa e dacă îi va cumpăra ea o altă casă. Beatrice nu știe nici până azi cum a făcut mama ei de a reușit să-i cumpere o garsonieră. Au scăpat.

Gasiti mai multe informatii in aceasta sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate