Sari la conținut

[Concurs] Campionatul Mondial de Fotbal 2022 QATAR - FINALA MARE


Tavvy

Postări Recomandate

2022_FIFA_World_Cup.svg
Animated-Flag-Argentina.gifvsAnimated-Flag-France.gif
18 decembrie, ora 17:00, TVR 1 HD

Asa cum scrie in titlul acestui topic, avem meciul din finala mare dintre Argentina si Franta! Pentru ca este o finala, avem urmatoarele premii:
500 puncte pentru level + 50 puncte reputatie = Daca spui cine va castiga medalia de aur dintre Argentina sau Franta
1000 puncte pentru level + 100 puncte reputatie = Daca spui scorul corect al meciului (primele 90 minute)

Spoiler

După un turneu care a oferit mai multe surprize, două dintre cele mai constante echipe de la Cupa Mondială se vor întâlni în finala turneului din 2022, Argentina și Franța urmând să se înfrunte pe stadionul Lusail Iconic din Qatar. Una dintre cele două echipe a fost prezentă în ultimul act în patru din ultimele cinci finale și, pentru prima dată de când Spania a făcut-o în 2010, o echipă care a pierdut un meci din grupă va câștiga turneul.

Arabiei Saudite și i-a determinat, în mod normal, pe mulți experți și fani să prezică o eliminare timpurie pentru campionii din 1978 și 1986. Dar, inspirată de Lionel Messi, Argentina a crescut de la meci la meci și a înregistrat victorii consecutive cu 2-0 în fața Mexicului și a Poloniei, pentru a se califica în fazele eliminatorii.

După ce a învins Australia cu 2-1, s-a clătinat în sferturile de finală împotriva Țărilor de jos, când a primit două goluri pe final, impunându-se în cele din urmă la penalty-uri, înainte de a învinge Croația cu 3-0 în semifinale. Această victorie a fost atât de lejer obținută, încât au putut scoate de pe teren jucători cheie spre final, inclusiv pe Julián Álvarez, autorul unei duble. Messi a fost implicat în ambele goluri, după ce a deschis scorul din penalty, el reușind al 11-lea său gol la o Cupă Mondială, un record pentru Argentina.

Revenit în finală la opt ani după ce a pierdut cu 1-0 în fața Germaniei în prelungiri în 2014, Messi a declarat că acesta va fi cântecul său de lebădă la Cupa Mondială, așa că speră să nu se repete înfrângerea cu 4-3 în fața Franței de la ediția trecută, deși suporterii neutri s-ar bucura cu siguranță! Argentina conduce în meciurile directe (6-3-3) și a câștigat cele două meciuri de la Cupa Mondială de dinaintea întâlnirii lor din 2018 (în 1978 și 1930), deci istoria înclină de partea lui Messi.

Franța, câștigătoare în 1998 și 2018, a învins miercuri surpriza Marocul cu 2-0, după ce a marcat cel mai rapid gol din semifinalele Cupei Mondiale din 1958 încoace. Franța a găsit rapid o modalitate de a depăși cea mai încăpățânată apărare a turneului, reușind pentru prima dată în acest turneu să nu primească gol, după victorii greu obținute în fața Poloniei (3-1) și Angliei (2-1).

Victoriile din faza grupelor împotriva Danemarcei (2-1) și Australiei (4-1) le-au permis "Les Bleus" să își rotească echipa înainte de fazele eliminatorii, un factor care a contribuit la înfrângerea cu 1-0 în fața Tunisiei, care a reamintit cât de importanți sunt jucători precum Kylian Mbappé și Antoine Griezmann pentru șansele lor de a-și păstra titlul și de a repeta performanța Italiei (1934-1938) și Braziliei (1958-1962).

Prin urmare, este îngrijorător faptul că mai mulți jucători s-au îmbolnăvit, Adrien Rabiot, Dayot Upamecano și Kingsley Coman simțindu-se rău în perioada premergătoare semifinalei, ceea ce înseamnă că managerul Didier Deschamps ar putea fi nevoit să trimită în teren o parte din ceilalți jucători din echipa sa pentru finală, în timp ce încearcă să devină primul manager de la Vittorio Pozzo în 1938 care câștigă de două ori la rând Cupa Mondială.

Jucători de urmărit: Messi și Mbappé (cinci goluri) conduc lupta pentru Gheata de Aur, cu Álvarez și francezul Olivier Giroud la un gol în urmă. Messi a deschis scorul în patru dintre meciurile Argentinei la Cupa Mondială 2022 și a marcat sau a oferit o pasă de gol în ambele apariții anterioare împotriva Franței. Între timp, Mbappé, în vârstă de 23 de ani, a marcat deja nouă goluri la Cupa Mondială, dintre care două împotriva Argentinei în 2018, și, dacă va evita accidentările, cu siguranță că într-o zi va putea doborî recordul de 16 reușite al lui Miroslav Klose.

Statistică interesantă: Argentina a deschis scorul fie în minutul 34, fie în minutul 35 în fiecare dintre cele trei meciuri eliminatorii.

Trivia Cupa Mondială: Brazilia și Germania de Vest sunt singurele echipe care au ajuns în trei finale consecutive ale Cupei Mondiale - Franța ar putea egala acest record în 2026.

Lasati un REPLY Comentariu la acest topic cu urmatoarele completate:

  • Cine castiga medalia de aur?
  • Care va fi scorul corect dintre Argentina si Franta?
  • Like 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cine castiga medalia de aur? Argentina

Care va fi scorul corect dintre Argentina si Franta? 3-2

Editat de sTeJar
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate