Sari la conținut

[Stiri IT] - RTX 4080, pierdere masivă pentru bișnițari


Apollo22 @ LCS

Postări Recomandate

NVIDIA-GeForce-RTX-4080-Review-2-780x470
Se pare că bișnița cu plăcile video nu mai funcționează în cazul plăcilor video RTX 4080, dat fiind faptul că tot mai mulți scalperi se chinuie să își vândă stocurile de RTX 4080 și nimeni nu le cumpără. Dar lucrurile nu se opresc aici pentru că Newegg, unul dintre cei mai mari retaileri de componente de PC din Statele Unite, tocmai a anunțat că nu mai acceptă retururi pentru majoritatea GPU-urilor cumpărate de la ei, conform Moore’s Law Is Dead.

Dar să le luăm pe rând. În primă instanță, prețurile exagerate recomandate de producător ale noilor plăci video reprezintă un punct de plecare și așa prost. RTX 4080 Founders Edition costă 1.200 de dolari, iar modelele integratorilor cum ar fi ASUS sau GIGABYTE pot ajunge la mai mult de atât. Și uite așa se face că nimeni nu vrea să dea 1.400-1.500 de dolari pe o placă video luată de la un băiat de pe eBay.
snoop-dogg-fake.gif
Cam atât de triști suntem pentru vestea asta

 

Iar asta le-a dat puțin planurile peste cap acelor băieți și mai toți au încercat să le dea înapoi magazinului de la care le-au cumpărat. Unii au reușit, dar Newegg s-a cam prins de treabă și a blocat retururile la majoritatea plăcilor video din familia RTX 4080. Până la urmă, toate aceste plăci cumpărate de bișnițari înseamnă că ele nu s-au aflat în stocul magazinului, iar mulți oameni cinstiți care voiau să cumpere au trebuit fie să se uite la alt magazin, fie să apeleze la eBay, ceea ce este o pierdere pentru Newegg.

Tot acest eveniment reprezintă o lecție importantă atât pentru scalperi cât și pentru NVIDIA. Bișnițarii trebuie să înțeleagă că piața de plăci video nu mai este ce-a fost acum un an iar NVIDIA trebuie să realizeze că prețurile pe care le cer pe noile lor plăci video sunt înfiorător de mari, iar asta îi împinge pe oameni să nu le mai cumpere.

Rămâne de văzut cum va evolua situația. Poate NVIDIA va scădea prețul plăcilor și atunci lumea le va lua în considerare mai mult. Oricum, noile GPU-uri de la AMD din seria RX 7000 urmează să apară, iar dacă performanțele promise de producător sunt adevărate, vom asista la un război pe cinste pe piața plăcilor video.

Sursa Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate