Sari la conținut

[Stiri IT] Acum poți să faci overclock la 6 GHz mai ușor pe procesoarele Intel 13th Gen cu o placă de bază Z690 de la GIGABYTE


Z1nNN

Postări Recomandate

v0YwJlc.jpg

 

Dacă ești unul dintre norocoșii care au pus mâna pe un procesor Intel din noua generație a 13-a și îl ai montat pe o placă de bază cu chipset Z690 de la GIGABYTE, ai motive să te bucuri. Producătorul tocmai a anunțat că, după un rapid update de BIOS, vei putea să faci overclock mult mai ușor și mai rapid ca până acum.

Practic, noul update activează o tehnologie ce poate împinge procesorul până la 6 GHz. Modelele cu care această funcție este compatibilă sunt Intel Core i7-13900K și Intel Core i5-13700K. Tot ce face acest tweak este să modifice voltajul și VCore Load Line Calibration pentru a detecta cele două nuclee care sunt cele mai optimizate pentru a rula la 6 GHz.

În viața reală, asta se traduce într-o creștere a performanței de 3% pe un singur nucleu. Sigur, asta poate nu părea mult, dar ține cont că tot ce trebuie să faci este să bifezi un buton în setările din BIOS. Unde mai pui și că această operațiune este și sigură, dat fiind faptul că chipset-ul plăcii de bază ajustează toți parametri automat, și astfel nu riști să strici nimic.

Sigur, această funcție nu e neapărat o noutate. Posesorii de procesoare Intel Core din generația a 13-a puteau face asta pe plăcile de bază cu chipset Z790. Noutatea este că GIGABYTE a implementat acest boost instant la 6GHz și pe plăcile de bază cu chipset Z690, din generația trecută.

Dacă te tentează tot ce am scris mai sus, poți downloada noua versiune de BIOS de pe site-ul oficial GIGABYTE. După ce faci asta, dacă nu ai experiență când vine vorba de un update de bios, îți recomand să te uiți și la un clip pe YouTube sau să citești un tutorial despre asta.

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate