Sari la conținut

[Stiri GAMING] Sony îi scapă un pumn în gură lui Battlefield în lupta cu Microsoft


Z1nNN

Postări Recomandate

hA1X8QB.jpg

 

Războiul dintre Sony și Microsoft continuă, doar că de această dată nu mai vorbim despre o luptă între console. Mărul discordiei este achiziția Activision Blizzard, iar japonezii se tem că odată încheiată, această mișcare le-ar putea crea probleme destul de mari. Iar în disputa aceasta, seria de jocuri Battlefield și-a încasat o lovitură sub centură pe gratis, fiind folosită drept contra-exemplu pentru seria Call of Duty.

 

Spoiler

Call of Duty nu poate fi copiat. Această serie este înrădăcinată mult prea bine și niciun rival, oricât de bine echipat ar fi, nu poate recupera acest avans. Aceste jocuri au fost în topurile vânzărilor aproape an de an în ultimul deceniu, iar pe categoria de FPS (First Person Shooter) sunt de departe lider de piață. Alți publisheri nu dețin resursele și expertiza necesară pentru o astfel de reușită. Electronic Arts – unul dintre cei mai mari dezvoltatori third-party după Activision – a încercat ani la rând să producă un rival pentru Call of Duty prin intermediul seriei Battlefield. În ciuda similarităților dintre cele două francize – și în ciuda istoricului EA care a lansat multe francize AAA de succes (FIFA, Mass Effect, Need for Speed, Star Wars: Battlefront) – seria Battlefield nu poate ține pasul. Până în August 2021, Call of Duty a vândut peste 400 de milioane de jocuri, în timp ce Battlefield a vândut doar 88.7 milioane de copii.

 

Sony încearcă să găsească motive împotriva achiziției Activision Blizzard

Pentru cei care nu înțeleg care este treaba aici, Sony se opune achiziției Activision Blizzard. Și cum probabil nu și-a găsit un argument mai bun, compania japoneză s-a legat de Call of Duty și modul în care Microsoft ar putea avea monopol pe piața de gaming odată ce această tranzacție s-ar fi încheiat. Doar că exemplele oferite de aceștia sunt stupide; asta în condițiile în care până nu de mult, DLC-urile pentru titlurile Call of Duty erau exclusive temporar pentru PlayStation.

 

248m8EI.png

 

În plus, cei de la Microsoft au încercat să găsească o cale prin care să împace și capra și varza. Phil Spencer, șeful Xbox, chiar a declarat că seria Call of Duty nu va fi exclusivă pentru consolele americanilor și că nu are nici un fel de intenție să le fure profiturile celor de la Sony. Ba chiar a venit și cu o propunere de contract între cele două companii care să îi asigure pe japonezi că franciza de jocuri FPS va fi lansată și pe consolele lor în următorii zece ani. Cu toate astea, disputele continuă și luptele legale dintre cele două companii nu par că vor înceta.

Și în toată această răfuială Battlefield a picat la mijloc. Sony a folosit niște cuvinte destul de descurajatoare pentru seria de jocuri a celor de la Electronic Arts și susțin că „nu are ce îi trebuie ca să țină pasul” cu Call of Duty. Și chiar dacă adevărat, mi se pare destul de josnic faptul că s-a ajung până în acest punct. Și cu atât mai rău este că vine din partea unei companii care este privită drept „good-guy” în industria asta.

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate