Sari la conținut

[Stiri IT] - Au apărut pe internet primele leak-uri cu performanța plăcii RTX 4050


Apollo22 @ LCS

Postări Recomandate

image.png.11c539002ff7761d43799e705bbfdcf8.png
 

Piața plăcilor video este, în acest moment, plină de lansări noi. Acum o lună și puțin am publicat pe site un review la cea mai puternică placă video din lume în acest moment, RTX 4090, și acum așteptăm cu sufletul la gură noile Radeon RX 7900 XTX și Radeon RX 7900 XT.

Acum, dacă stai să analizezi puțin lansările astea din ultimele două luni, vei observa că nicăieri nu s-a vorbit de opțiuni mai de buget, care să nu coste cât o mașină și care să fie accesibile pentru mai mulți oameni. La ce e bună tehnologia dacă doar câțiva oameni din lume au acces la ea?

Și uite așa se face că pe internet au apărut niște rezultate care promit să fie ale nelansatei RTX 4050, urmașul lui RTX 3050 și modelul entry-level pe care foarte mulți și-l vor cumpăra. Trebuie să menționez că aceste rezultate au fost obținute cu ceva ce pare a fi o variantă de laptop a RTX 4050, deci sunt destul de sigur că o viitoare variantă de desktop va fi și mai puternică.

Cât despre rezultatele în sine, publicația Pudget Systems testează, în principal, performanța componentelor pentru profesioniștii care folosesc suita Adobe, deci rezultatele nu sunt din gaming. Acestea fiind zise, RTX 4050 a obținut un scor de 57,4, pe când RTX 3050 a obținut 43,7, avem deci o creștere a performanței de 21%.

În al doilea test rulat, RTX 4050 a obținut 51,3 în timp ce RTX 3050 a obținut 43,4. De data asta creșterea este mai mică, de doar 18% față de 21% cât a fost în primul test rulat, dar așa cum nu putem să știm dacă placa testată este chiar un RTX 4050 Mobile pe bune, nici șasiul și configurația răcirii nu avem de unde s-o cunoaștem. Oricum, ca orice alt leak de genul, numerele de mai sus nu trebuie luate ca atare.

Trebuie să recunosc că viitorul arată bine. O creștere a performanței de 21% este semnificativă, iar odată cu lansarea oficială și drivere optimizate mai bine, sunt sigur că diferența dintre RTX 4050 și RTX 3050 va crește. Rămâne de văzut și prețul pe care NVIDIA îl va cere pentru noua placă video, iar dacă e să mă iau după tactica agresivă a producătorului, cred că ne putem aștepta să scoatem mai mult din buzunar pentru un RTX 4050 față de generația trecută.

Sursa Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate