Sari la conținut

[Stiri IT] 20 de ani de Mozilla Firefox !


The Guardian

Postări Recomandate

Mozilla Firefox este unul dintre cele mai cunoscute browsere de internet din lume, insa anii de glorie pare ca au apus. Pe 23 septembrie, Firefox a implinit 20 de ani.

image.png.a85a714f994147e0d0f2ba87897a8a0f.png

Versiunea Firefox 0.1 a luat nastere pe 23 septembrie 2002, iar versiunea 1.0, cea care a fost cu adevarat functionala, a aparut pe 9 noiembrie. Acum suntem la versiunea 105.

Mozilla a inceput prin 1998 cand Netscape si-a lansat codul sursa, iar versiunile Netscape 6 si 7 au fost construite pe Mozilla Aplication Suite, Netscape 8 fiind bazat direct pe Firefox. Si asta continua pana in 2008 cand a disparut. Sa-mi fie cu parere de rau, eu n-am folosit niciodata Netscape. Sunt prea tanar poate sau nu stiam de el.

Anul 2009 a fost cel de glorie pentru Firefox, cand avea o cota de piata de 32.2%. Avea peste 1 miliard de descarcari si inclusiv astazi este cel mai popular software open-source din lume.

Astazi…mai are doar 3.26% cota de piata, fiind depasit de Chrome, Safari si Edge. A fost primul browser cu teme si add-ons, primul care a suportat jocuri 3D. De asemenea, este si astazi unul dintre cele mai sigure browsere din lume.

 

Sursa: ArenaIT

Nu am adaugat culori deoarece nu mi se pare un subiect foarte cautat / citit de catre utilizatori !

Ce parere aveti? Ati folosit acest browser vreodata? Cum a fost? Astept raspunsuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate