Sari la conținut

(Stiri Lume ) Ministrul Apărării din Rusia a ordonat retragerea trupelor din orașul cheie ucrainean Herson


Pewpew1337-

Postări Recomandate

image.png.35aa0dfd0417c96403cff00a8ab89000.png

 

Rusia va retrage trupele din orașul cheie ucrainean Herson, singurul centru regional pe care l-au capturat de la începutul invaziei, scrie BBC.   

 

„Începeți cu retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, a declarat comandantul Grupului Comun al Forțelor Ruse din zona NMD, Serghei Surovikin, care anterior a raportat șefului departamentului de apărare despre situația din Herson, scrie agenția de presă din Rusia TASS. 

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Şoigu a fost de acord cu propunerea comandantului lui Serghei Surovikin de a organiza apărarea în regiunea Herson pe malul stâng al Niprului, scrie Ria.ru. 

Totodată, Surovikin a precizat că „manevrele trupelor se vor efectua în viitorul apropiat, formațiuni și unități vor ocupa linii și poziții defensive pregătite pe malul stâng al Niprului”.

 

Regiunea Herson a fost integrată în Federația Rusă prin decretul lui Vladimir Putin, în urma referendumurilor falsificate de la finalul lunii septembrie. Herson a fost primul și cel mai important oraș cucerit de ruși după invazia din 24 februarie. Renunțarea la capul de pod din dreapta Niprului închide posibilitatea avansării spre Nikolaev și Odesa.

 

  •                                                                                                                                 Sursa
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate