Sari la conținut

[Stiri IT] Telefoanele pot detecta atunci când un pod urmează să se prăbușească


Z1nNN

Postări Recomandate

1ahC9Iv.jpg

 

Prăbușirea unui pod vechi este o posibilitate cât se poate de reală, iar oamenii de știință caută tot timpul metode pentru a preveni producerea unei astfel de catastrofe. Cea mai nouă invenție este o aplicație pe telefon care poate detecta când o astfel de construcție dă semne de îmbătrânire sau când mai are puțin și cade.

Până acum, experții care voiau să măsoare starea de sănătate a podului trebuiau să facă asta fie prin inspecții periodice, care pot dura destul de mult timp, fie prin montarea unor senzori speciali amplasați peste tot pe structură, implementare care ar costa enorm de mult dacă toate podurile din lume ar fi echipate cu un așa sistem.

Dar acum, această sarcină de monitorizare a construcțiilor, atât de vitală pentru siguranța oamenilor, a primit o rezolvare mult mai eficientă. Inovația se bazează pe senzorii de mișcare (accelerometru, giroscop) pe care telefonul tău deja le are. Acești senzori preciși măsoară și cele mai mici mișcări ale podului atunci când trec mașini, camioane sau trenuri peste el, iar cu aceste date, specialiștii pot evalua rezistența structurii și pot crește substanțial durata de viață a construcției, dacă lucrările de mentenanță sunt efectuate când trebuie.

Acest sistem a fost testat în mai multe moduri: în primă fază, doi membri ai echipei de cercetători și-au montat în mașinile lor două iPhone-uri și au mers pe podul Golden Gate din San Francisco de o sută de ori. Apoi, au analizat datele provenite de la 70 de curse Uber care au circulat pe pod. Alte 250 de curse au fost înregistrate peste un pod din Italia, folosind telefoane Android.

În final, oamenii de știință au descoperit că, cu ajutorul acestui sistem, pot face măsurători foarte precise cu discrepanțe de până la 3% comparativ cu rezultatele redate de un sistem de monitorizare special, montat pe pod. Mai mult, un membru al proiectului a declarat că soluția dezvoltată de echipa lui poate funcționa cu informațiile deja integrate în aplicații cum ar fi Uber.

Un viitor în care poți avea încredere că podul peste care urmează să treci este monitorizat este un viitor mai bun, și mă bucur să văd că un dispozitiv atât de versatil cum e smartphone-ul mai este bun la încă ceva, nu doar social media, YouTube și mesaje. Bridge falling detection on iPhone 15 confirmed?

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate