Sari la conținut

[Stiri IT] Merge-ul Ethereum a scăzut consumul de energie al criptomonedei cu 99,9%


Z1nNN

Postări Recomandate

euxeTCb.jpg

 

Se pare că trecerea Ethereum (ETH) de la Proof of Work (PoW) la Proof of Stake (PoS) din 15 septembrie a redus consumul rețelei cu 99,9%. Ținând cont că ăsta a fost principalul motiv pentru care moneda a trecut la sistemul PoS implementat inițial de rețeaua Bitcoin, putem spune că merge-ul și-a făcut treaba, dacă privești doar rețeaua Ethereum, într-un vid. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Hai să-ți povestesc.

În primul rând, toți minerii care consumau marea majoritate a energiei pe rețeaua ETH au migrat către alte criptomonede. Asta înseamnă că, deși acea scădere de aproape 100% a consumului pe rețea nu este o minciună, migrarea consumatorilor serioși către alte monede înseamnă că, în realitate, reducerea consumului și a emisiilor de carbon în atmosferă este mult mai mică.

O altă problemă este faptul că, imediat după Merge, peste 46% din nodurile care țineau date, procesau tranzacții și adăugau noi blocuri pe blockchain, puteau fi atribuite la doar două adrese. Asta i-a împins pe mulți să își pună semne de întrebare legate de aspectul, înainte descentralizat, al rețelei.

Acestea fiind spuse, hai să discutăm punctual, pe rețeaua Ethereum. Înainte de Merge, în 2022, consumul de energie al Ethereum varia între 46,31 terawatt oră (TWh) pe an și 93,98 TWh pe an, iar cel mai mic consum înregistrat vreodată pe rețea a fost pe data de 26 decembrie 2019, cu 4.75 TWh pe an. Acum, discutăm de un consum de 0,01 TWh pe an, ceea ce înseamnă că rețeaua Ethereum a devenit, cu adevărat, prietenoasă cu mediul.

 

Când vine vorba despre tranzacții singulare pe rețea, aici avem consum de 0,03 kilowatt oră (kWh), care se traduce în 0,01 Kg de dioxid de carbon emis în atmosferă, valori infime în comparație cu situația de dinainte de merge. Conform specialiștilor, o singură tranzacție echivalează cu două ore de vizionat clipuri pe YouTube din punctul de vedere al consumului și poluării.

Una peste alta, consider că e un lucru bun această reducere aproape în totalitate a consumului de energie al rețelei Ethereum, chit că minerii au migrat spre alte meleaguri mai puțin verzi și că, per total, energia consumată de blockchain rămâne foarte mare. Cu toate astea, orice lucru bun trebuie să înceapă de undeva, iar speranța mea este că tot mai multe monede vor adopta acest sistem PoS extrem de prietenos cu mediul.

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate