Sari la conținut

[STIRI IT] Elon Musk s-a răzgândit, va cumpăra Twitter


RedOne

Postări Recomandate

image.png.38dff0f0f7a665a9c1f4b75c77f5e103.png

Twitter este de acord, din nou, cu oferta lui Elon Musk de a cumpăra compania cu un preț per acțiune de 54,20 de dolari. Într-o declarație recentă, Twitter a confirmat faptul că a primit o scrisoare din partea creatorului Tesla în care acesta vrea să meargă mai departe cu oferta inițială. După această veste, acțiunile Twitter au înregistrat un salt pe Wall Street, urcând în doar 8 minute de la 42,95 de dolari la 47,93 de dolari per acțiune.

Acordul dintre cele două părți vine vine după luni de lupte între Musk și Twitter. Miliardarul a încercat să se retragă din înțelegerea inițială de a cumpăra compania pentru 44 de miliarde de dolari. El și-a motivat decizia de a nu merge mai departe cu achiziția pentru că Twitter l-ar fi indus în eroare cu privire la numărul real de conturi false de pe platformă. Twitter a negat acuzațiile și l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l obliga să respecte acordul de cumpărare dintre cele două părți. Procesul ar fi urmat să înceapă la sfârșitul acestei luni. 

Într-o decizie neașteptată însă, în cursul zilei de marți, Musk a spus că este de acord cu termenii conveniți inițial. Într-o scrisoare depusă la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare ale Statelor Unite, avocații lui Elon Musk au spus că acesta va merge mai departe cu oferta inițială, care a fost semnată în aprilie. Asta doar dacă Tribunalul de Chancery din Delaware va suspenda procesul intentat de Twitter împotriva miliardarului. În acest moment nu este clar ce a dus la schimbarea de opinie a lui Musk, însă se speculează că are de a face cu eșecul echipei sale juridice. Aceasta a solicitat informații suplimentare despre modul în care Twitter măsura utilizatorii umani, dar vinerea trecută o judecătoare a decis că rețeaua de socializare a oferit destule informații. Asta ne arată că Elon Musk s-a convins că șansele sale de a câștiga în instanță sunt minime.

Musk a declarat că intenționează să aducă schimbări pe Twitter. Dorește să ia adopte o atitudine mai relaxată când vine de moderarea conținutului prezent pe platformă, ba chiar să reactiveze contul fostului președinte american Donald Trump. Acestuia i-a fost suspendat contul de Twitter după acțiunile care au condus la asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

>>> SURSA <<<

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate