Sari la conținut

[Stiri lume] Primele imagini cu mobilizarea forțată în Rusia: Bărbații din Siberia își iau rămas bun cu ochii în lacrimi de la soții și copii


b0rn0key

Postări Recomandate

image-2022-09-22-25803883-41-incorporare

Primele imagini  apărute cu bărbații ruși încorporați după decretarea mobilizării parțiale de către președintele Vladimir Putin arată oameni triști, care își iau la revedere de la soții, iubite, și copii.

O înregistrare publicată de Tayga.info, un site local din Siberia, și redistribuită de Pjotr Sauer, corespondentul cotidianului britanic The Guardian pentru Rusia și Ucraina, arată cum joi dimineața numeroși bărbați dintr-un orășel aflat în regiunea Iacutia au fost urcați în autobuze pentru a fi duși la centrele de recrutare militară.

Într-o intervenție avută imediat după discursul susținut de președintele rus Vladimir Putin miercuri dimineața, ministrul Apărării Serghei Șoigu a anunțat că într-o primă fază vor fi mobilizați 300.000 de „rezerviști”, o cifră despre care a spus că reprezintă „doar o mică parte” din potențialul avut la dispoziție de forțele armate ruse.

Putin în schimb a fost ceva mai nuanțat în declarațiile sale, afirmând că vor fi încorporați cu prioritate „cei care au servit în forțele armate”. Însă ținând cont că stagiul militar este obligatoriu în Rusia, asta ar însemna că practic toți bărbații din țară care nu au fost scutiți din diferite motive de acesta pot fi încorporați, după cum au remarcat și corespondenți ai presei internaționale.

-> Sursa <-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate