Sari la conținut

[Stiri Lume] Olaf Scholz: 'Vladimir Putin nu consideră războiul din Ucraina o greșeală'


Alexandru06 @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

media-164550614470614100.jpg

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/olaf-scholz-vladimir-putin-razboi-ucraina-greseala_2556435.html

 

 

Președintele rus Vladimir Putin nu își dă seama că invazia Ucrainei este o greșeală, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, după ce liderii au vorbit marți la telefon.

În timpul convorbirii telefonice de 90 de minute, cancelarul german l-a îndemnat pe Putin să își retragă trupele și să reia discuțiile cu Ucraina. El a cerut Rusiei să respecte suveranitatea Ucrainei, informează bbc.com.

Scholz a declarat că retragerea trupelor rusești din Ucraina ar fi singura cale pentru ca "pacea să aibă o șansă în regiune".

Deși a declarat că Vladimir Putin "din păcate" nu și-a schimbat poziția privind invazia, Scholz a subliniat importanța de a continua să discute cu acesta.

"Este corect să vorbim unul cu celălalt și să spunem ce avem de spus pe această temă", a declarat Scholz.

Armele pe care Germania le-a furnizat Ucrainei au fost "decisive" și "au făcut diferența" în ceea ce privește situația din estul Ucrainei, a adăugat el.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a criticat Germania pentru că nu a trimis mai multe arme. El a scris marți pe Twitter că Ucraina are nevoie de mai mult sprijin militar "pentru a elibera oamenii și a-i salva de la genocid".

"Nici măcar un singur argument rațional privind motivul pentru care aceste arme nu pot fi furnizate, doar scuze și temeri abstracte. De ce se teme Berlinul și nu se teme Kievul?", a adăugat el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate