Sari la conținut

[Stiri IT] - NVIDIA va continua să micșoreze prețurile plăcilor video!


Razzwan

Postări Recomandate

NVIDIA-reduce-in-continuare-preturile-placilor-video-780x470.jpg.f7a6e798e7e8352b11109e2b0de35fb1.jpg

Despre prețurile plăcilor video am tot vorbit în ultima vreme, iar odată la vreo două-trei luni mai arunc un ochi să văd cum au evoluat lucrurile. Cea mai recentă vizită în această zonă de piață am făcut-o acum o lună și ceva, când am discutat despre prețurile plăcilor de la NVIDIA. Iar astăzi, vin cu un nou update, mai ales că s-au mai scurs câteva zile și ne apropiem de lansarea generației Ada Lovelace, ori RTX 4000, pe numele după care o vor recunoaște majoritatea.

Se pare că nu doar eu știu asta, ori o mâna de oameni care urmărim reddit-ul zilnic, ci și partenerii AIB ai producătorului de plăci video. Și nici informația asta nu am găsit-o în tolba cu zvonuri, ci vine direct din China prin intermediul celor de la MyDrivers și Zol care au surse în cadrul companiei. Iar un lucru este clar din toate aceste discuții: prețurile vor pica în cap și mai rău decât au făcut-o deja, iar asta este un motiv de sărbătoare pentru utilizatorii din toată lumea.

Cum fluctuează prețurile produselor NVIDIA?

După ce NVIDIA a umflat artificial prețurile pe perioada pandemiei și a crizei de semiconductori, era și normal să existe și un trend descendent; o perioadă în care prețurile alea artificiale să revină la normal, ori să coboare sub ceea ce producătorul consideră normal. Iar în ultima vreme, se pare că a doua variantă este ceva mai realistă.

Comparativ cu luna trecută, prețurile pentru RTX 3080 și RTX 3060 Ti au scăzut cu încă două-trei sute de lei. Doar că aici vorbim despre niște plăci video care aveau mereu să fie în poziția de best-seller. Segmentul high-end este cel care s-a bucurat de cele mai bune oferte în ultimele săptămâni, cu RTX 3080 la price-tag de 4.500 de lei și RTX 3090 disponibile pe la 7.000 de lei.

NVIDIA-reduce-in-continuare-preturile-placilor-video-2-1120x630.thumb.png.6d606bfdd4afecd179798f6469778bb0.png

O evoluție în direcția opusă am văzut-o însă pe zona low-end, unde plăcile din seria GTX 1600 și RTX-urile ieftine au încasat câțiva lei în plus. Aici pot fi două explicații: fie NVIDIA vrea să atragă atenția mai mult spre segmentul high-end pentru a face loc RTX 4080-urilor și 4090-urilor, ori cererea este atât de mare încât producția nu poate încă să o acopere.

În acest punct, sfatul meu este să așteptați finalul lunii dacă vreți să cumpărați o placă video din seria RTX 3000. Aici pare să fie cea mai mare agitație, în special în zona de sus, iar dacă nu țineți neapărat să cumpărați 4090 în ziua lansării, puteți împușca o ofertă extrem de bună pe o placă din generația actuală. Iar acum, ca să fiu și sincer cu voi, nu cred că un utilizator normal ar avea nevoie de mai multă putere decât oferă un RTX 3080.

 

@Sursa zonaIT.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate