Sari la conținut

[Crypto] Vânzări masive, Bitcoin scade din nou la 21.000 – există semne de îngrijorare


cnz-

Postări Recomandate

Piața cripto a înregistrat o scădere majoră vineri, ceea ce a dus la pierderea unui nivel de suport cheie și la noi scăderi minime lunare

 

Vineri, 19 august, capitalizarea totală a pieței cripto a scăzut cu 9%, ceea ce a dus la atingerea suportului psihologic de 1 trilion de dolari. Ultima dată când piața a scăzut sub acest nivel a fost acum doar trei săptămâni, ceea ce înseamnă că investitorii au devenit încrezători că piața nu o să mai revină la o capitalizarea totală mai mică de 1 trilion de dolari.

Incertitudinea a apărut în piață după ce Comisia pentru energie și comerț a Camerei Reprezentanților SUA a anunțat că sunt „profund îngrijorate” de faptul că minarea criptomonedelor ar putea crește cererea de combustibili fosili. După cum s-a dovedit, parlamentarii americani au cerut companiilor miniere de criptomonede să furnizeze informații despre consumul de energie și costurile medii.

De obicei, scăderile au un impact mai mare asupra criptomonedelor mai mici, dar corecția de vineri a arătat pierderi cuprinse între 7% și 14% chiar și pentru criptomonedele din top. Bitcoin a înregistrat o pierdere de 9,7%, testând 21.260 de dolari, în timp ce Ethereum a înregistrat o scădere de 10,6% la 1.675 de dolari.

Unii analiști ar putea sugera că corecțiile zilnice dure, precum cea observată astăzi, sunt mai degrabă o normă decât o excepție, având în vedere volatilitatea anuală de 67% a activelor digitale. Ca exemplu, scăderea de astăzi a capitalizării totale de piață a depășit 9% de mai multe ori în ultimul an, însă sunt indicii că această corecție este diferită de celelalte.

image.png.9cde22b175a1dde505f90deac0b8005d.png

Scăderea bruscă a pieței cripto este atribuită creșterii așteptate a ratei dobânzii de către Rezerva Federală a Statelor Unite. Datele despre indicele prețurilor de consum din luna august au fost mai mici decât se aștepta, ceea ce a dus la o creștere optimistă atât a piețelor cripto, cât și a piețelor valutare.

sursa <

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate