Sari la conținut

[Crypto] Monero îmbunătățește confidențialitatea și caracteristicile de securitate


cnz-

Postări Recomandate

Monero a rămas concentrat pe îmbunătățirea caracteristicilor de confidențialitate și securitate ale protocolului, în ciuda controlului sporit din partea autorităților de reglementare

Populara monedă focusată pe confidențialitate, Monero, a completat un hard fork în weekend, introducând noi funcții de confidențialitate și securitate.

Hard fork-ul, finalizat la blocul 2.688.888, a fost anunțat pentru prima dată de dezvoltatori în luna aprilie a acestui an. Planificat inițial pentru iulie, a fost ulterior amânat pentru 13 august.

 

Numărul de semnatari pentru un „ring signature” a crescut de la 11 la 16. „Ring signatures” sunt semnături digitale care pot fi generate de orice membru dintr-un grup. Ar trebui să fie imposibil din punct de vedere computațional să se determine ce cheie (din acel grup de chei) a fost folosită pentru a crea semnătura. Aceste semnături digitale fac imposibilă urmărirea originii unei tranzacții Monero (netrasabilitatea).

Algoritmul Bulletproofs anterior a fost actualizat la „Bulletproofs+”. Bulletproofs reprezintă „dovezi fără cunoștințe” care permit tranzacții confidențiale. Bulletproofs+ reduce dimensiunea tranzacției și mărește viteza tranzacției. Performanța generală a rețelei este de așteptat să se îmbunătățească cu 5-7%.

De asemenea, modificările taxelor vor minimiza volatilitatea acestora și vor îmbunătăți securitatea generală a rețelei. În plus, funcționalitatea cu semnături multiple a fost îmbunătățită și au fost adăugate corecții critice de securitate.

Noutatea despre actualizarea rețelei nu pare să fi influențat asupra prețului XMR, care este în scădere cu 0,4% în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, în ultimele 30 de zile, criptomoneda a crescut cu 19%, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

sursa <

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate