Sari la conținut

[Crypto] Statele Unite sancționează Tornado Cash – platforma este acuzată de spălare de bani


cnz-

Postări Recomandate

Tornado Cash a fost mixerul ales pentru infractorii cibernetici pentru a-și spăla veniturile infracționale cibernetice

 

Tornado Cash (Tornado) este un mixer de monede virtuale care funcționează pe blockchain-ul Ethereum și facilitează fără discernământ tranzacțiile anonime, ascunzând originea, destinația și contrapărțile, fără nicio încercare de a le determina originea.

Tornado primește o varietate de tranzacții și le amestecă înainte de a le transmite destinatarilor lor individuali. În timp ce scopul pretins este de a crește confidențialitatea, mixerele precum Tornado sunt utilizate în mod obișnuit de actorii ilegali pentru a spăla fonduri, în special pe cele furate în timpul unor furturi semnificative.

 

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a impus sancțiuni platformei Tornado Cash, acuzând-o că a spălat miliarde de dolari în active digitale, inclusiv 625 de milioane de dolari furați de hackerii nord-coreeni.

Tornado Cash a fost un instrument cheie pentru grupul de hackeri nord-coreean Lazarus Group, care a fost implicat în atacul de 625 de milioane de dolari a rețelei Ronin a Axie Infinity în martie, potrivit Departamentului de Trezorerie al Statelor Unite.

Citat

Today, Treasury sanctioned virtual currency mixer Tornado Cash, which has been used to launder more than $7 billion worth of virtual currency since its creation in 2019. Virtual currency mixers that assist criminals are a threat to U.S. national security.

Analiza blockchain a dezvăluit că criptomonede furate de pe Ronin au trecut prin Tornado Cash, care a fost conceput pentru a ascunde originea fondurilor.

Depozitele de ETH pe Tornado Cash au crescut, după ce Ronin a fost atacat la începutul acestui an, potrivit firmei de analiză blockchain Nansen.

photo_2022-08-08_22-12-18.thumb.jpg.0199e76d644d4f2d52903e676b18a76a.jpg

sursa <

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate