Sari la conținut

[Crypto] Criptomonedele, mai instabile ca oricând: la ce riscuri te supui, ce spun analiștii


unguru

Postări Recomandate

image.png

Domeniul criptoactivelor este volatil. Ținând cont de scăderea masivă a valorii criptomonedelor din ultimele luni, iată la ce riscuri te supui dacă deții criptomonedele în portofelul electronic.

 

Conform unui raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), este analizat domeniul criptomonedelor.

Pe baza evoluțiilor observate până în prezent, piețele de criptoactive prezintă la momentul actual toate semnele unui risc emergent pentru stabilitatea financiară. În acest context, șocurile de incertitudine pot avea efecte de recesiune puternice, fricțiunile financiare fiind în centrul propagării șocurilor către economia reală. În acest caz produsele financiare pot fi supuse unor probleme de agent sau de hazard moral care pot duce la amplificarea costurilor de finanțare”, se arată în raport.

 

Criptomonedele, volatile

De asemenea, aceștia adaugă că „decuplarea piețelor financiare de fundamentele economice poate genera bule speculative și poate conduce la creșterea riscului sistemic. Un astfel de exemplu este piața de criptomonede care a fost zdruncinată de un val de scăderi în primul trimestru din 2022”.

Mai mult, volatilitatea criptoactivelor poate influența evoluția sistemului financiar convențional, spun analiștii.

Tot potrivit raportului ASF, a fost observată o creștere a corelației dintre randamentele criptoactivelor și cele ale acțiunilor în timpul și după incertitudinile de pe piață din martie 2020, dar și cele din decembrie 2021 și mai 2022.

 

În ultimii ani, investițiile în criptomonede s-au bucurat de o încredere tot mai mare în rândul românilor, datorită randamentelor mari și rapide pe care le promiteau. Doar că situația s-a schimbat în ultimul an. Astăzi încercăm să răspundem la o întrebare: mai merită să avem încredere în piața monedelor digitale?

În utlimul an, pe fondul multiplelor crize apărute la nivel global, mai ales cea inflaționistă și tensiunile geopolitice generate de conflictul din Ucraina, piața cripto a cunoscut o puternică depreciere. Adevărul este că nimeni nu ne poate spune cu certitudine când și mai ales dacă vreodată va mai merita să investim aici, cert este că ne putem face o idee despre riscuri și potențiale câștiguri analizând evoluțiile din ultima perioada.

image.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate