Sari la conținut

[Stiri lume] Descoperire macabră în podul casei unui medic din Marea Britanie


.Alexander

Postări Recomandate

62274746.jpg 

Capul decapitat al unei mumii a fost descoperit în podul casei unui doctor din Kent, Marea Britanie. Acest lucru s-a întâmplat după ce proprietarul a murit, iar casa a fost eliberată.   

 

Capul decapitat a fost donat în scop de cercetare, iar în urma unui examen tomograf s-a descoperit că acesta aparține unei femei care ar fi trăit acum 2000 de ani, informează Daily Mail.

Deși cercetătorii nu știu cum a ajuns craniul în Marea Britanie, aceștia consideră că ar fi fost adus din Egipt ca suvenir în timpul secolului al 19-lea și transmis din generație în generație, ca moștenire de familie.
Teoria provine din perioada Victoriană, cand se organizau „petreceri de dezvelire”, iar un grup de oamenii petreceau cu mâncare și băutură, în timp ce corpul unei mumii era dezvelit.

Femeia a fost îmbălsămată, având capul înclinat și gura deschisă. Rezultatele obținute arată că ar fi suferit de ateroscreloză, o boală care i-ar fi afectat mare parte din artere. Poziția corpului arată că acesta a fost la câteva ore de la deces.

Totodată,  studiile cercetătorilor de la Universitatea Canterbury Christ Church indică faptul că dantura era puternit deteriorată, iar creierul a fost înlăturat, în timp ce limba a fost conservată.

Alte teste, printre care și unele privind ADN-ul și amprenta de carbon vor fi făcute în viitorul apropiat. Datele vor fi notate într-un jurnal academic și împărtășite publicului.Mai mult decât atât, cercetătorii vor realiza reconstrucția facială a femeii după ce vor obține toate informațiile necesare.  

 

Sursa: CLICK

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate