Sari la conținut

[Stiri IT] Țările cu cel mai ieftin internet: pe ce loc se situează România


unguru

Postări Recomandate

image.png

Nu plătim mult pentru internet, comparativ cu alte țări, iar asta se vede în cea mai recentă analiză a prețurilor la internet din Europa și din lume.

Astfel, conform analizei, România se află pe locul 26 în lume și pe locul al treilea în Europa de Est în clasamentul statelor cu cel mai ieftin internet mobil. Mai exact, prețul mediu plătit în România pentru 1 GB de date mobile este de 0,45 dolari.

În topul țărilor din întreaga lume, România a urcat puternic față de 2021, de pe poziția 66, iar tarifiul mediu s-a redus de la 1,18 dolari pentru 1 GB trafic de internet mobil. De asemenea, în regiune, cel mai ieftin internet mobil este disponibil în Republica Moldova și Polonia, unde tariful mediu este 0,26 dolari pentru 1 GB și respectiv 0,41 dolari pentru 1 GB.

România, pe locul 3 în Europa de Est, la cel mai ieftin internet mobil

De menționat este că în analiza respectivă au intrat 233 de țări. Pe plan mondial, Israel este statul cu cel mai mic tarif mediu la internet mobil (0,04 dolari pentru 1 GB). Pe de altă parte, Insula Sfânta Elena are cel mai scump internet mobil din lume (41,06 dolari pentru 1 GB).

Istoria internetului își are originea în eforturile de construire și interconectare a rețelelor de calculatoare care au apărut din cercetare și dezvoltare în Statele Unite și au implicat colaborări internaționale, în special cu cercetători din Regatul Unit și Franța.

În ceea ce privește țara noastră, în România, prima rețea de internet în școli și universități a apărut în 1993, iar internetul în bandă largă este disponibil din 2000, prin cablu coaxial, mai întâi de la Kappa (acum deținut de UPC) și în prezent de la RCS & RDS și UPC. Vitezele recente variază între 10 Mbit / s și 1000 Mbit / s, iar traficul de date este nemăsurat.

Potrivit unui studiu întocmit de firma de cercetare online InternetWorldStats, în noiembrie 2007 rata de penetrare a internetului în România a atins nivelul de 31,4% din totalul populației, estimată la 22,27 milioane de locuitori, iar numărul de conexiuni broadband era de 1.769.300. Apoi, între 2007 – 2011 numărul conexiunilor la internet în gospodăriile românești a crescut de la 22% la 47%. Cifrele corespunzătoare la nivelul Uniunii Europene au fost 54% și 73%.

 

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate