Sari la conținut

[Stiri lume] Tuzla, ultima plajă sălbatică din sudul litoralului, „sufocată” de turiști. Ce amenzi riscă cei care campează ilegal


unguru

Postări Recomandate

image.png

Ultima plajă sălbatică din sudul litoralului - Tuzla - atrage tot mai mulți turiști. Pentru protejarea zonei, polițiștii locali îi amendează pe cei care își instalează rulota sau cortul acolo în loc neamenajat.

Inclusiv parcarea mașinii în apropierea fâșiei de nisip le poate aduce șoferilor sancțiuni de până la 2.000 de lei.

Frumoasa plaja de la Tuzla, îngustă, cu apa turcoaz, dar mai ales linistită și izolată, se aglomerează în weekend cu turiști care campează lângă mare cu rulote sau corturi. Autoritățile au montat indicatoare care interzic mașinilor să intre pe plajă și turiștilor să intaleze aici corturi. Polițiștii locali fac adesea verificări și aplică sancțiuni care nu sunt deloc mici.

Un turist a condus direct spre plajă imediat după ce poliția locală a schimbat zona de control, deși ar fi trebuit să lase mașina în parcarea amenajată pe coastă.

Cel mai apropiat camping amenajat se află la 3 km, la 14 minute de condus spre Eforie Sud. Iar cele mai apropiate pensiuni sunt în Tuzla, la 8 minute de mers cu mașina.Inspector Florin Staicu, Poliția Locală Tuzla: „Începând de vineri, orele 17, până duminică după-amiază, apare problema corturilor pentru că mulți turiști vin în weekend și campează direct pe plajă fără a mai ține cont de nicio restricție de niciun avertisment”.

Amenda pentru campat în loc neamenajat poate ajunge la 2.000 de lei, la care se pot adăuga alți 2.000 de lei amendă de la Apele Române dacă turistul întră cu mașina sau rulota pe plajă. Fâșia de nisip este tot mai îngustă din cauza eroziunii, iar frumusețea locului ar trebui protejată, spun ceilalți turiști.

De la începutul acestei săptămâni, polițiștii au dat patru amenzi.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate