Sari la conținut

[Stiri Lume]Ucraina și Rusia au semnat acordul pentru deblocarea exporturilor de cereale prin Marea Neagră


State

Postări Recomandate

ZDQ0NzYxYjNiMmI1NTYwZmY5NjY2YWM1NWZkNmY=

 

Administrația prezidențială turcă a anunțat că acordul va fi semnat la Palatul Dolmabahce din Istanbul. Ceremonia va fi oficiată de cei doi miniștri din Ucraina și Rusia, dar și de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și Secretarul General al ONU, Antonio Guterres.

Agenția Tass susține că documentul care va fi semnat prevede crearea unui centru de coordonare sub patronajul ONU, deminarea porturilor ucrainene, controale comune la intrările și ieșirile din porturi și garantarea securității pentru navele de transport. 

„În primă fază, datorită înțelegerii care va fi semnată astăzi la Istanbul, va fi deblocat accesul pentru navele cu cereale care au fost reținute în porturile ucrainene. Vorbim de circa 80 de nave. Din calculele noastre, semnarea acordului va garanta în viitoarele săptămâni, după lansarea mecanismului, livrarea pe piața internațională a circa 25 de milioane de tone de cereale”, au declarat surse implicate în negocierea acordului pentru agenția Tass. 

Negocierile între ucraineni și ruși au fost mediate de Erdogan. 

Citește și: Planul lui Putin pentru destabilizarea UE prin înfometarea Asiei și Africii. „Zeci de milioane de oameni vor muri de foame”

Putin a susținut că Moscova nu este vinovată pentru blocajul exporturilor de cereale din Ucraina, care a provocat panică pe piețele internaționale și îngrijorări privind iminența unei crize alimentare globale. 

Agențiile ONU au lansat mai multe avertismente privind consecințele blocării exportului de cereale  din Ucraina prin Marea Neagră și a cerut părților aflate în conflict să găsească o soluție. 

Ucraina este al doilea exportator de cereale din lume. 

Sursa https://www.digi24.ro/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate