Sari la conținut

[Stiri IT] Primele impresii cu noul Xiaomi 12S Ultra


unguru

Postări Recomandate

image.png

Xiaomi tocmai ce a lansat cea mai nouă gamă de flagship-uri, care include 12S, 12S Pro și 12S Ultra. Departe de a fi doar un update la telefoane deja existente, gama 12S vine cu o serie de soluții tehnice care ne-au trezit interesul, în special Xiaomi 12S Ultra. Am avut ocazia să îl butonăm pentru câteva ore, și iată impresiile noastre.

Specificații de top

Piața telefoanelor mobile se mișcă foarte repede. N-au trecut decât vreo 6 luni de când Xiaomi lansa seria 12, dar concurența acerbă obligă producătorii să-și actualizeze gama din ce în ce mai des, așa că iată-ne în fața seriei 12S. Uitându-ne pe lista de specificații a noului Xiaomi 12S Ultra, este clar că avem de-a face cu un camera-phone redutabil, care „geme” de tehnologie de ultimă generație. Procesorul Snapdragon 8+ Gen 1 nu are performanțe bune doar în teorie, deoarece inginerii de la Xiaomi au proiectat un sistem de răcire 3D performant, care reduce semnificativ throttling-ul. Sistemul de răcire ar trebui să mențină procesorul la o frecvență ridicată pe perioade mai lungi de utilizare intensă. Memoria RAM este de 8 sau 12 GB și este de tip LPDDR5, ce asigură o lățime de bandă de 6400Mbps. Stocarea este și ea rapidă, folosind standardul UFS 3.1, și are o capacitate de 256 sau 512 GB.

image.png

 

La fel ca mulți alți jucători importanți din industrie, Xiaomi a realizat că cea mai bună soluție pentru a avea dispozitive performante din toate punctele de vedere este colaborarea cu companii de prestigiu la nivelul fiecărui subsistem în parte. Astfel, sistemul de sunet cu difuzoare stereo simetrice este realizat în colaborare cu inginerii de la Harman Kardon iar sistemul de camere este proiectat împreună cu Leica. Și doar privind specificațiile, wow, ce camere! Avem un senzor Sony IMX989 de 50.3 MP cu dimensiune echivalentă 1 inch pentru camera principală, cu lentile 23mm f/1.9, iar camerele ultrawide și telephoto beneficiază fiecare de câte un senzor Sony IMX586 de 48 MP și 1/2 inch dimensiune echivalentă, dar puse în spatele unor lentile diferite pentru a realiza efectul dorit.

Toate camerele beneficiază de tehnologia pixel binning, care transformă fiecare patru pixeli de pe senzor într-unul singur în imaginea finală. În felul ăsta crește performanța la lumină slabă și nivelul de detaliu. La final, imaginile capturate de Xiaomi 12S Ultra au 12.5 megapixeli pentru camera principală, respectiv 12 megapixeli pentru celelalte două. Camerele dispun de stabilizare optică, un feature care ajută extrem de mult în cazul fotografiilor. Pe partea de video, Xiaomi 12S Ultra este primul telefon Android care poate și înregistra, și reda clipuri Dolby Vision HDR, și asta la rezoluție 4K cu 60 fps. Focus-ul (pun intended) pe camere este evident și din aspectul telefonului, care are sistemul optic plasat într-un disc de dimensiuni impresionante pe spate.

image.png

 

Ecranul, la rândul lui, este excepțional, și asta am văzut cu ochii noștri. Vorbim aici de un ecran de 6.73 inch AMOLED LTPO produs de Samsung, cu o rezoluție de 3,200 x 1,440 (densitatea de pixeli fiind de 522ppi) și o luminozitate declarată de până la 1500 nits. Nu am avut timp să testăm valoarea maximă de luminozitate, dar cu siguranță este un ecran foarte luminos, cu unghiuri de vizualizare bune. Rata de refresh variază între 1Hz și 120Hz, în funcție de aplicațiile utilizate.

image.png

Conectivitatea este un alt punct forte pentru Xiaomi 12S Ultra: telefonul dispune de Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 (cu suport AAC / LDAC / LHDC / aptX), NFC, ba chiar și emițător infraroșu. Bateria este de 4860 mAh și are la dispoziție două microprocesoare: unul care administrează bateria și un altul care se ocupă de optimizarea încărcării. Apropo, încărcarea rapidă se face la un maxim de 67W prin fir și la un maxim de 50W wireless. Valoarea de 67W pălește în comparație cu cei 120W cu care poate încărca mai vechiul Xiaomi 11T Pro, dar cu un timp de încărcare completă de doar 41 de minute, chiar contează valoarea maximă a puterii de încărcare?

Primele impresii cu Xiaomi 12S Ultra

Bun, pe hârtie avem un telefon care merită cu prisosință denumirea de flagship, dar cum se simte în realitate? Ei bine, solid este puțin spus. Telefonul este clar un răspuns la Samsung Galaxy S22 Ultra, având dimensiuni similare (163.2 x 75 x 9.1 mm față de 163.3 x 77.9 x 8.9 mm pentru telefonul Samsung) și o greutate aproape identică (225g versus 228g pentru Galaxy S22 Ultra). Deși este masiv, senzațiile tactile sunt foarte plăcute, Xiaomi 12S Ultra având pe spate un material asemănător pielii.

image.png

 

Acest material are avantaje clare, dar și potențiale dezavantaje: da, se simte mai bine când ții telefonul în mână și este semnificativ mai aderent decât sticla sau metalul, dar este mai greu de curățat și este posibil să fie mai vulnerabil la uzură. Rămâne de văzut cum se comportă pe termen lung. În ciuda utilizării acestui material mai neconvențional pentru spate, telefonul are certificare IP 68, deci este rezistent la scufundare în apă în anumite condiții (până la 1.5 m și până la 30 minute). Suntem siguri că este cel puțin la fel de rezistent ca Xiaomi 12, pe care l-am testat practic sub apă. Totuși, ca în cazul oricărui telefon mobil, nu recomandăm utilizarea lui în apă de mare sau contactul prelungit cu nisipul.

Sistemul de operare se mișcă excelent, dar nu am insistat prea mult aici, pentru că exemplarul pe care l-am testat nu avea încă software-ul final pe el. Pe ce am insistat însă a fost camera, și aici avem doar cuvinte de laudă. Interfața este aceeași cu a celorlalte telefoane de la producătorul chinez…

image.png

…însă calitatea imaginilor este extraordinară. În special în lumină slabă, Xiaomi 12S Ultra depășește în opinia noastră cam tot ceea ce este pe piață în acest moment. Culori, luminozitate, focalizare, Xiaomi 12S Ultra ne-a impresionat din toate punctele de vedere. Priviți exemplul de mai jos:

image.png

Pe partea de filmare, am remarcat Slow Motion-ul la rezoluția de 1280 x 720, care se face cu o rată de cadre de… 3840FPS! Astfel, în condiții de iluminare puternică, vei putea să imortalizezi mișcări extrem de rapide ale obiectelor.

Am avut suficient timp la dispoziție cât să instalăm Geekbench 5 pe telefon și să rulăm testele standard. Rezultatele au fost pe măsura specificațiilor tehnice: 1294 în Single Core și 4096 în Multicore. Cifrele sunt cu peste 10% mai bune decât cele ale lui Samsung Galaxy S22 Ultra.

image.png

 

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate