Sari la conținut

[Stiri lume] Sorin Oprescu rămâne liber în Grecia. Cum arată casa sa din Atena


unguru

Postări Recomandate

image.png

Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia, după ce judecătorii eleni au decis că în penitenciarele din România nu există condițiile necesare pentru a fi închis în siguranță.

 

Fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Aflat în Atena, medicul a fost lăsat în libertate de către judecători.

Magistrații eleni au decis să respingă cererea de extrădare a medicului, pe motiv că în penitenciarele din România nu sunt condiții pentru a fi tratat de bolile de care suferă.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel de către autoritățile române.

Casa lui Sorin Oprescu din Grecia

Sorin Oprescu locuiește în Grecia într-o vilă situată în suburbia Glyfada din Atena. Locuința este situată în una dintre cele mai exclusiviste zone ale Capitalei Greciei. Acolo locuiesc în mod obișnuit fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele.

image.png

O fotografie cu vila în care locuiește Oprescu a fost depusă la dosarul deschis în Grecia, după ce fostul primar, a fost prins de autorități.

"Acolo stau cei mai bogați, precum fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele, așa că zona este atent monitorizată. Trebuie să ai destul de mulți bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo. Oprescu avea de mai mult timp cont bancar fiscal și conturi bancare personale în Atena.

Asta nu se obține ușor, ca să ai cont fiscal bancar la stat înseamnă că deja ai cont bancar la una sau mai multe bănci care virează banii. Nu doar mergi acolo, trebuie să și virezi banii respectivi, pentru o perioadă de cel puțin șase luni. Având cont bancar putea fi foarte ușor prins. De fapt, așa s-a și dat de gol. În cont îi fuseseră virați bani în urmă cu câteva zile, iar el a mers să ridice bani de la bancă.

Interpol a avut informații despre tranzacțiile financiare și le-a urmărit.În preajma vilei unde stătea sunt trei bănci. Casa îi era monitorizată de polițiști în civil, l-au înconjurat și nu avea cum să opună rezistență. Nici nu a opus", a spus medicul Nikos Koudounis într-o intervenție televizată.

Condamnările lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani şi opt luni de închisoare de Curtea de Apel București. Fostul primar al Capitalei a fost dat în urmărire după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate