Sari la conținut

[Stiri lume]Rusia critică SUA și Marea Britanie pentru instruirea forțelor armate ale Ucrainei


unguru

Postări Recomandate

image.png

Ministerul rus de Externe a criticat SUA şi Marea Britanie joi pentru ajutorul acordat Ucrainei în instruirea forţelor armate ale acesteia.

 

Moscova a calificat acest sprijin drept parte a „războiului hibrid” dus de ţările NATO împotriva Rusiei, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Washington-ul a pus la dispoziţia Ucrainei instructori care au ajutat forţele Kievului să utilizeze sisteme avansate de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) de fabricaţie americană, a spus purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă.

Zaharova: Ucraina folosește rachete fabricate de SUA „pe scară largă”

Ea a adăugat că aceste rachete, care au o rază de acţiune mai mare şi sunt mai precise decât alte arme de artilerie, sunt utilizate „pe scară largă” de forţele ucrainene.

„Forţele ucrainene utilizează HIMARS primite din SUA peste tot,” a spus Zaharova, adăugând că Washington-ul a „trimis în secret instructori” în Ucraina pentru a ajuta forţele ucrainene să înveţe cum să utilizeze şi să ţintească cu noile arme, ceea ce a dus la tiruri asupra noi ţinte civile în zonele controlate de Rusia.

Ambele părţi neagă că vizează civili şi zone rezidenţiale în conflictul care durează de aproape cinci luni, potrivit sursei citate.

Analiștii militari cred că noile arme din partea SUA ar putea schimba situația războiului dintre Rusia și Ucraina

SUA au declarat că opt sisteme HIMARS vor putea fi operate către jumătatea lunii iulie de către forţele ucrainene. O serie de analişti militari cred că noile arme ar putea schimba evoluţia situaţiei din teren, iar Kiev-ul spune că a folosit deja rachete de acest tip pentru a distruge mai multe depozite de muniţii ruseşti în estul Ucrainei.

Zaharova a criticat de asemenea decizia Marii Britanii de a aduce sute de militari ucraineni în Regatul Unit pentru instruirea lor în mânuirea noilor arme. Noua iniţiativă a Londrei de a forma până la 10.000 de soldaţi ucraineni în cursul lunilor următoare face parte din „războiul hibrid” al Occidentului împotriva Moscovei, a spus ea.

Rusia a declanşat o invazie militară în Ucraina la 24 februarie, primul act de agresiune de acest fel împotriva unui stat suveran în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate